• Binnen de Academie Health Care worden studenten opgeleid tot HBO bachelor verpleegkundige en cursisten tot praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk. Daarnaast wordt er binnen het lectoraat Zorg en Zingeving onderzoek gedaan naar aspecten van mensgerichte zorg, waarbinnen de rol van levensbeschouwing en zingeving een expliciet aandachtsgebied is. 

  De academie krijgt vorm vanuit een enthousiast en gedreven team met professionals.  Deze professionals zijn naast hun werk als docent, ieder vanuit een eigen expertise tevens inzetbaar als  trainer, coach, supervisor en onderzoeker. Vaak naar aanleiding van vragen vanuit diverse zorginstellingen. In de afgelopen jaren hebben wij op deze wijze  succesvol samengewerkt met allerlei organisaties binnen de gezondheidszorg en hen onze diensten kunnen aanbieden. Voorbeelden daarvan zijn implementatie van het NSM in verschillende instellingen, training zorg en spiritualiteit, training voor het werken vanuit zelfsturende teams,  intervisietrajecten, het opleiden van POH cursisten en cursisten ouderenzorg in de 1e lijn.  De kracht van de afdeling Health Care zijn de korte lijnen, duidelijke resultaten en een een betrouwbare samenwerkingspartner.  

  De Academie Health Care wil het opleiden, trainen en onderzoeken binnen verder ontwikkelen, zodat wij studenten, cursisten en werkers uit het veld blijvend inspirerend, persoonlijk betrokken en toekomstgerichte kennis en vaardigheden aanbieden waarmee zij als goed toegeruste professional het werkveld kunnen ondersteunen en versterken.  

  De Academie wil hiermee aansluiten op het  ‘levenslang’ leren en het blijvend ontwikkelen van essentiële kennis. Deze kennisontwikkeling richt zich daarbij op het beantwoorden van de vragen die in de beroepspraktijk bij de zorgprofessionals leven. Heeft u daarom een gerichte vraag in uw zorgorganisatie of wilt u naar aanleiding van het bovenstaande eens verder praten over de mogelijkheden van een samenwerking? Neem dan contact op met de Academie Health Care via tel. (038) 425 55 42 of per mail info@viaa.nl

  Meer info over de opleiding Verpleegkunde >>

  Meer info over de opleiding POH >>

  Meer info over het Lectoraat Zorg en Zingeving >>

 • De Academie Health Care participeert in verschillende projecten. 

  Zorgcampus Noorderboog

  De Zorgcampus is een netwerk in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel dat zorg, onderwijs, bedrijfsleven en gemeenten met elkaar verbindt.

  Lees verder >>

  Bachelor Nursing 2020

  Zeventien hogescholen die verpleegkundigen opleiden ontwikkelen samen één opleidingsprofiel, zodat in de toekomst alle afgestudeerden aan dezelfde - hoge - kwalificaties voldoen.

  Lees verder >>

 • Indiceren, sector 1, sociale wijkteams, verpleegplannen en zelfmanagement bevorderen. Deze en andere begrippen passeren momenteel in veel wijkorganisaties de revue. Hogeschool Viaa biedt cursussen voor organisaties die te maken hebben met de veranderende wijk- en buurtzorg.

  De cursussen van Viaa zijn ‘op maat’. Er wordt eerst via een (gratis) intakegesprek gekeken naar de wensen en situatie van het betreffende wijkzorgteam. Op basis van dit gesprek wordt een training op maat aangeboden. Dit kan zowel incompany als bij hogeschool Viaa in Zwolle.

  Viaa staat bekend om actueel onderwijs, zorgvuldigheid, betrokkenheid, kwaliteit en ondersteuning op maat. Met deze kwaliteiten wil Viaa partners en collega’s in het werkveld ondersteunen rondom de huidige vraagstukken op het gebied van wijkzorg.

  Kosten

  Het intakegesprek is gratis. Het tarief voor een trainingsdag incompany is 750 euro (excl. btw, lunch en reiskosten van de trainer). Er bestaat ook de mogelijkheid om de training te volgen bij hogeschool Viaa in Zwolle. Heeft u hier interesse in? Vraag dan een offerte aan.

  Contact

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rudolf Schaaf (relatiebeheerder), tel. 038 425 66 89 of mail naar r.schaaf@viaa.nl