Arbeidsperspectief onderwijs weer in de lift14-03-2017

Het arbeidsperspectief voor het onderwijs zit weer in de lift. Het lerarentekort neemt toe. Dat betekent dat er weer hard nieuwe mensen in het onderwijs nodig zijn de komende jaren en daarnaast ook dat een pabo studie kiezen je zeker een goede kans op een baan biedt.

Ook in onze regio, Zwolle en wijde omgeving neemt de vraag naar leerkrachten in het basisonderwijs snel toe. Jan van der Poel, bestuurder van de scholen aangesloten bij Veluwezoom Ijsselstreek: “ Heb je passie voor het onderwijs? Meld je aan bij de Pabo van Hogeschool Viaa, we hebben je hulp hard nodig, banen te over in de komende jaren”.  

Jaap Modderman, academiedirecteur van de Pabo van Viaa voegt daaraan toe: “iedere student die ingeschreven staat of zich inschrijft kan er vanuit gaan dat hij of zij snel een baan zal vinden. Van mannelijke studenten horen we dat zij vaak al tijdens de opleiding in het laatste jaar in contact komen met scholen die hen graag een contract aanbieden. Viaa werkt nauw samen met een selecte groep van christelijke basisscholen in de regio Zwolle en omgeving waardoor theorie en praktijk op een nieuwe manier geïntegreerd zijn in de opleiding waardoor leerkrachten nog beter voorgesorteerd worden voor een van de mooiste beroepen die er bestaan”.

Meer weten over de pabo? Bezoek dan de open dag van Hogeschool Viaa op zaterdag 18 maart a.s. en volg bijv. de les onderzoekend en ontwerpend leren met behulp van beabots.

Wil je weten of het vak van leerkracht wat voor je is? Loop dan eens een dagje mee in een basisschool tijdens een praktijkdag. Meer informatie vind je op www.viaa.nl/praktijkdag