Diplomering teamleiders voor Fricolore13-12-2016

Diplomering van (toekomstige) teamleiders voor Fricolore

Op vrijdag 9 december jl. konden wij 18 studenten diplomeren voor de opleiding middenmanagement in opdracht van Fricolore. Fricolore staat voor de samenwerking van een aantal scholen voor voortgezet onderwijs in Friesland. Er is een grote vraag naar de ontwikkeling van persoonlijk en onderwijskundig leiderschap voor de aansturing in de scholen op alle lagen. Na positieve ervaringen met de master Educational Leadership van Penta Nova wilden de bestuurders voor hun high potential docenten een opleiding op het gebied van leiderschap.

Na een oriëntatietraject zijn deze mensen toegelaten tot de middenmanagement opleiding. Omdat het een in company traject betreft konden wij de inhouden van de opleiding afstemmen op de wensen van de opdrachtgever. In het kader daarvan is ervoor gekozen een persoonlijke lijn toe te voegen aan de basisopleiding. Gedurende de opleiding hebben enkele studenten inmiddels een baan als teamleider opgepakt en zijn de eerste resultaten veelbelovend.

We hebben de anderhalf jaar durende opleiding feestelijk afgesloten met een rite de passage, met het schrijven en zingen van een eigen liedtekst op de melodie van ‘Een land van Maas en Waal’. Hierin blikken ze terug op hun leerervaringen tijdens de opleiding.
Dit lied is opgenomen en krijgen ze aangeboden als MP3.
In de komende periode wordt er in de scholen van Fricolore gesproken over de start van een tweede opleidingsgroep middenmanagement en de opleiding vakbekwaam schoolleider voor VO. Mooi om te ervaren hoe van werk weer nieuwe werk komt.

Pieter Jaap Idema, Tiemen Zijlstra, André Guijs en Marco van der Zwaard.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marco van der Zwaard of Gerbrand Kloppenburg