Middagsymposium zingeving in zorg en welzijn14-02-2017

Zingeving in zorg en welzijn: ook dat nog?! 

Datum: 13 april 2017
Tijd:13.00 – 17.00 uur
Plaats: Hogeschool Viaa, Zwolle

Doelgroep: werkers in de gezondheidszorg en het sociaal werk en hun opleiders (MBO/HBO).

Dit minisymposium wordt georganiseerd ter gelegenheid van het verschijnen van de mobiele website ‘Omgaan met levensvragen van ouderen’ en het boek ‘Zingeving in zorg en welzijn’. Deze bieden werkers in de gezondheidszorg en het sociaal werk handvatten voor het omgaan met zingevingsvragen van cliënten en patiënten.

Sprekers zijn: Rinske Boomstra, dagvoorzitter (Vilans), Carlo Leget (Universiteit voor Humanistiek) over het diamantmodel als leidraad bij het herkennen van zingevingsvragen in de praktijk. Petra van Leeuwen (Movisie) over aandacht voor zingeving in proces van zorg- en hulpverlening. René van Leeuwen (lectoraat Zorg en zingeving) over het ontwikkelen van bekwaamheid in het omgaan met zingevingsvragen.

Er zijn praktische workshops over onder andere zingevende gespreksvoering met cliënten (door Marjoleine Vosselman), het werken met de mobiele website ‘Omgaan met levensvragen in de ouderenzorg’ (door Foekje Pol), zingeving bij specifieke doelgroepen (leefstijlproblematiek, kinderen en in de GGZ), de aandachtsvelder ‘zingeving’ en aandacht voor zingeving in het onderwijs van zorg- en hulpverleners.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan hier >>>

gezamenlijke logos