• Op woensdag 21 september 2016 wordt voor de zesde keer het evenement Move2Support georganiseerd door Hogeschool Viaa. Studenten en medewerkers van Viaa komen op deze dag op verschillende manieren in beweging voor het goede doel.

  Studenten en medewerkers van Viaa mogen zelf activiteiten bedenken waardoor ze in actie komen voor de medemens. Zo kan de activiteit een hoog sportief gehalte hebben. Je kunt gaan wielrennen, hardlopen, wandelen of je gaat een sponsorloop traplopen in het gebouw van Viaa houden. Ben je niet zo sportief, maar wil je wel in beweging voor een goed doel komen? Steek dan je handen uit de mouwen tijdens een maatschappelijke activiteit. Je kunt bijvoorbeeld een dagje gaan klussen, wandelen met ouderen of een sporttoernooitje organiseren voor mensen met een beperking.

  Klik hier om alle activiteiten en doelen van 2016 te bekijken >>>

  Klik hier om een doel te steunen >>>

   

 • Er zijn al diverse activiteiten bekend. Hieronder vind je de lijst van activiteiten en de bijbehorende doelen. Staat er iets bij waar je graag aan mee wilt doen? Meld je dan aan bij de contactpersoon.

  Rondje IJsselmeer

  Op dinsdag 20 en woensdag 21 september fietst een enthousiaste groep wielrenners een tocht rond het IJsselmeer van ruim 300 kilometer. De opbrengst van deze actie is bedoeld voor de Care Foundation, een stichting van onze oud-student Linda Pieffers. Deze stichting zet zich in voor Roemeense kinderen.

  Voor deze activiteit geldt een maximum aantal deelnemers, dus als je mee wilt, geef je dan snel op. Je kunt je aanmelden en/of meer info krijgen bij Pieter Verwoerd, p.verwoerd@viaa.nl.

  Hardlopen in het park

  Loop 5 of 10 km hard voor Stichting Schuldhulpmaatje (www.svez.nl). Verzamelen om 11.45 uur in park De Wezenlanden, 12.00 uur start van de 5 en 10 km. Inschrijven graag online (of alleen doneren): www.enteractie.nl/move2support. Na het hardlopen is er tot 14.00 uur gelegenheid om te douchen in de sporthal aan de Turfmarkt. Wil je meer weten of aanmelden? Neem dan contact op met Marjolijn Enter, m.enter@viaa.nl

  Fietsen voor Kerkrade

  Fietsen doen we graag in ons kikkerlandje. Wij als studenten weliswaar wat minder, maar we dagen jullie uit om mee te doen met een fietstocht voor een fantastisch doel in Nederland. In het mooie Kerkrade is er veel armoede en werkeloosheid. Een trieste plaats om te wonen, zeker omdat er geen christelijke gemeente te vinden is. Juist het licht van de blijde boodschap moet ook daar schijnen. Geef je snel op om slechts 60 kilometer te fietsen rond Zwolle, om zo een inloophuis te kunnen openen: iedere euro die jij betaalt, (29,99) gaat 100% naar het goede doel. Niets geen strijkstok-taferelen.  Een plek waar mensen samen kunnen komen om de honger naar het Levende Brood te kunnen stillen. Daar wil jij wel voor trappen toch?

  Kijk voor meer informatie op www.eenboodschapvoorkerkrade.nl. Geef je op via Hannah Oudijn: h.oudijn@viaa.nl, je kunt ook bellen naar 06 11 98 00 11. We zien uit naar je deelname, jouw sportiviteit kan een wereldverandering brengen in het donkere Limburg!!

  Mountainbiken

  Op woensdag 21 september zal een enthousiaste groep mountainbikers een stevig parcours afleggen. De tocht zal voor een groot gedeelte off-road gereden worden. De opbrengst van deze actie is bedoeld voor FamilyBase, een stichting van onze oud-studenten Christiaan en Tineke Baas. Deze stichting zet zich in voor het versterken van gezinnen in Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika wordt er nog maar weinig getrouwd, is het aantal tienermoeders schrikbarend hoog en als er toch getrouwd wordt, geeft men het al snel weer op. Tweederde van alle kinderen in Zuid-Afrika groeit op zonder vader. Een vaderloze generatie groeit op. Het is een wereldwijde tendens waar ook Zuid-Afrika niet aan ontkomt. FamilyBase heeft hart voor gezonde, sterke gezinnen. Doormiddel van workshops, seminars, gezinsdagen en teambuilding geven Christiaan en Tineke gezinnen gereedschap om zelf aan de slag te gaan. Een van de sleutels hierin is leren communiceren. En het leuke is... het kan! Een eenvoudige verandering heeft soms grote gevolgen.

  Voor deze activiteit geldt een maximum aantal deelnemers, dus als je mee wilt, geef je dan snel op. Je kunt je aanmelden en/of meer info krijgen bij Erik de Kievit, erikdekievit@familybase.org.

  SUP-boarden

  Zoveel mogelijk rondjes suppen (Stand Up Paddle) in het Weezenlandenpark! Dat is de actie die Monica Stouten wil houden voor Stichting San Lucas Nederland. Deze stichting biedt financiële en materiele steun aan de Peruaanse organisatie San Lucas. San Lucas werkt in de regio van Moyobamba, in het Noordoosten van Peru. Zij ontwikkelen en bieden hulpprogramma’s op het gebied van fysieke en psychosociale gezondheid.

  Een groot deel van de bevolking in deze regio leeft namelijk in armoede. De gevolgen hiervan uit zich op verschillende manieren. Bijna 1/3 van de kinderen onder de 5 jaar is chronisch ondervoed en veel kinderen maken hun school niet af. Degenen die wel naar school gaan en het afmaken, hebben door de zeer slechte kwaliteit van onderwijs weinig kans om op een vervolgstudie te worden toegelaten.

  De situatie binnen de gezinnen baart ook zorgen; meer dan de helft van de vrouwen geeft aan in hun leven te maken gehad met huiselijk geweld, hetzij fysiek, psychologisch of seksueel. De vrouw speelt daarnaast in veel gezinnen nog een zeer ondergeschikte rol aan de mannelijke familieleden en wordt soms erg in haar rechten geschend. Weinig kinderen groeien op in een harmonieus gezinsleven.

  Voor kinderen met schisis uit deze arme regio worden jaarlijks twee operatieweken georganiseerd waarin gratis operaties worden uitgevoerd en de kinderen lichamelijke en psychische nazorg krijgen. Stichting San Lucas Nederland werkt samen met San Lucas Peru om de kwaliteit van leven van kinderen in armoede alsmede van kinderen met schisis te verbeteren.

  Meer weten of aanmelden? Stuur dan een mail naar Monica Stouten, m.stouten@viaa.nl.

  Projectkoor Martin Brand

  Hou je van zingen en wil je een bijdrage leveren aan de officiële jaaropening van Hogeschool Viaa? Doe dan 21 september mee met het projectkoor van Martin Brand. 's Morgens ga je flink aan de slag met het oefenen van verschillende liederen. Aan het begin van de middag is er een generale repetitie en om 16.00 uur is de officiële jaaropening.

  Wil je meedoen? Meld je dan aan bij Rosita van Eerde, r.vaneerde@viaa.nl

  Klik hier om uw bijdrage over te maken naar één van de doelen/activiteiten >>>

 •