Werkplaatsevent 'Gewoon aan het werk!'

Samen sterk in waardig werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit thema staat centraal tijdens het event, dat gericht is op reguliere werkgevers, (sociale) professionals, sociale ondernemers, beleidsmakers, onderzoekers, docenten en studenten sociaal werk.

Tijdens het event wordt een presentatie gehouden over de resultaten van het onderzoek naar integraal werken in acht gemeenten. Daarnaast kunnen deelnemers diverse sessies bijwonen. De sessies worden gegeven door een aantal sociale ondernemingen en gaan over (opleidings)competenties t.b.v. integraal werken.

Het event wordt gehouden op Hogeschool Viaa in Zwolle.

Programma

13:15 uur:
Inloop

13:30 uur:
Start en welkom door Marja Jager-Vreugdenhil (lector Samenlevingsvraagstukken)

13:40 uur:
Bijdrage van Louis Polstra (lector Arbeidsparticipatie aan de Hanzehogeschool, Werkplaats Sociaal Domein regio Noord)

14:00 uur:
Presentatie van de resultaten van het onderzoek naar integraal werken in acht gemeenten (Almere, Borger Odoorn, Elburg, Groningen, Houten, Lelystad, Zwolle en Wijk bij Duurstede) door Eelke Pruim (onderzoeker lectoraat Centrum voor Samenlevingsvraagstukken, Werkplaats Sociaal Domein regio Zwolle)

14:20 uur:
Carrousel met sessies door een aantal sociale ondernemingen en over (opleidings)competenties t.b.v. integraal werken. Er zijn drie rondes. Ondernemingen die een sessie geven zijn:

 • Binthout (Zwolle)
 • Gewoon Appeltaart (Zwolle)
 • DOCK24 (Zwolle):
  Ontwikkeltrajecten t.b.v. mensen die om welke reden dan ook niet goed mee kunnen komen of op zoek zijn naar hun plek in de (werk)maatschappij.
 • Road2Work (Zwolle)
 • Kari’s Crackers (Heino)
 • Cement (Meppel)
 • Divosa:
  Gespreksvaardigheden en de hulpmiddelen die zij daarvoor hebben ontwikkeld.

16:15 uur:
Gezamenlijke afsluiting o.l.v. Marja Jager-Vreugdenhil

16:30 uur:
Ontmoeting met een hapje en een drankje

Aanmelden voor het werkplaatsevent