Corona updates

Mondkapje wordt verplicht vanaf 19 oktober op Hogeschool Viaa

Voor het dragen van mondkapjes is een dringend advies gekomen door de overheid. Daarom is het vanaf maandag 19 oktober verplicht om een mondkapje te dragen in onze hogeschool.  Je hoeft geen mondkapje te dragen als je zit (denk aan klaslokaal, bureau, mediatheek, restaurant). Zodra je gaat lopen, draag je een mondkapje (denk aan gangen, entree, mediatheek).

Naast het dragen van mondkapjes blijft ook de 1,5 meter regel van kracht in het gebouw.

Corona nieuwsupdate 30 september 2020

Wat voor impact hebben de aangescherpte regels om corona onder controle te krijgen voor Hogeschool Viaa? Voor het onderwijs zijn er geen extra aangescherpte regels op dit moment. We werken volgens het vastgestelde rooster. Er is nadrukkelijk gezegd dat thuis werken de norm is, daarom zal ons personeel zo veel mogelijk thuis werken.

Vanwege de internationale reisbeperkingen, de onzekerheid over hoe de coronapandemie zich ontwikkelt en de kwaliteit van de gezondheidszorg in veel verre bestemmingen, is besloten om reizen voor studie en stage buiten Europa te cancelen tot en met het voorjaar van 2021. Voor een aantal bestemmingen in Europa geldt niet dat de gezondheidszorg te wensen over laat. Toch wordt ook voor reizen binnen Europa geen toestemming gegeven. De onzekerheid over de ontwikkeling van de pandemie en in het verlengde daarvan het reisbeleid van de diverse overheden, én de beperkte mogelijkheden bij de partnerinstellingen, zijn reden om geen internationale stages en studie toe te staan. Studenten die plannen hadden voor internationale studie en/of stage in het voorjaar van 2021 hebben, als het goed is, in overleg met hun coördinator al een alternatief plan gemaakt. Dat zal nu in werking moeten treden.

Bekijk hier de vorige corona-updates.

Studeren in het gebouw en online