Corona updates

Corona nieuwsupdate 25-01-2022

Het gebouw is weer open, maar dat betekent niet dat alles weer normaal is.

  • Mondkapjes zijn verplicht in en buiten het lokaal – Mondkapjes zijn verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar op alle publieke locaties. Als hogeschool moeten we voldoen aan de wettelijke plicht om mondkapjes te dragen ín het lokaal, en buiten het lokaal.
  • Docenten die voor de klas staan, en 1,5 meter kunnen houden mogen het mondkapje afdoen tijdens het lesgeven.
  • Gebruik type II mondkapjes (dus geen stoffen mondkapjes) – Het gebruik van zelfgemaakte en stoffen mondkapjes wordt afgeraden. Het advies is om medische mondneusmaskers (wegwerpmondkapjes) te dragen. Medische mondneusmaskers van type II of IIR hebben de voorkeur. Het belangrijkste is dat je de mondkapjes goed gebruikt, dus altijd de neus, mond en kin bedekt.

Waarom moet ik een mondkapje overal in het gebouw dragen?
De overheid wil met deze maatregel de verspreiding van het coronavirus tegengaan. De omikronvariant is zeer besmettelijk. Als je een medisch mondkapje draagt, bescherm je jezelf tegen besmetting en bescherm je de mensen om je heen. Als zij een mondkapje dragen, beschermen ze jou. Vraag daarom studenten en/of collega’s om een mondkapje te dragen!

Wanneer moet ik in quarantaine?
Je gaat thuis in isolatie als je positief getest bent op corona. Hoe lang dit duurt en wat de regels zijn, hoor van de GGD. Voor de andere situaties gelden quarantaineregels. Je gaat soms 10 dagen in quarantaine. Bijvoorbeeld als je in de buurt was van iemand met corona. Je kunt de quarantaine verkorten als je op dag 5 een test laat doen bij de GGD die negatief is.

Let op: je bent uitgezonderd van de quarantaine wanneer je langer dan 1 week geleden een boostervaccin hebt gehad en geen klachten hebt. Of als je korter dan 8 weken geleden positief getest bent en geen klachten hebt.

Meer informatie hierover ontvang je via je academie.

Verder geldt nog steeds:

Studeren in het gebouw en online