Corona updates

Corona nieuwsupdate 23 augustus 2021

Goed nieuws! Na ca. 1,5 jaar te leven met corona en daar ons onderwijs op aan te passen mogen we weer volledig open! En daar zijn we blij mee. Want we zien jullie graag in levende lijven. Wat betekent dit concreet voor het studeren in ons gebouw?

  • Rooster  – We roosteren op volledige bezetting en maximaal 75 studenten in een zaal.
  • Neem contact op met je academie als je online onderwijs wilt volgen Voel je je niet veilig genoeg om naar ons gebouw te komen om gezondheidsredenen, of moet je in quarantaine? Neem dan contact op met je academie om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het volgen van online onderwijs.
  • In en om het gebouw – Let op: in het gebouw zijn mondkapjes verplicht! Neem dus je mondkapje mee, of haal een mondkapje op bij de receptie. Volg de looproutes in het gebouw, en hou 1,5 meter afstand. Ons gebouw ventileert volgens de laatste nomen en is daarmee veilig. Zet in een ruimte gerust een raam open.
  • Zelftesten – Heb je klachten? Hoe minimaal ook, blijf thuis en laat je meteen testen via de GGD (dus niet via een zelftest)! We vragen je om voor je eigen veiligheid en die van anderen 2x per week preventief te testen via een zelftest. Deze kun je gratis aanvragen via Zelftest (zelftestonderwijs.nl). Je ontvangt dan er dan vier. Ben je positief getest? Dan blijf je thuis en laat je je nog eens officieel testen via de GGD en volg je hun advies op.
  • Vaccineren – Je bent welkom in het gebouw of je nu wel of niet gevaccineerd bent. Er wordt niet gecontroleerd.
  • Thuiswerken – De overheid geeft nog steeds aan dat thuiswerken de norm is, tenzij het niet anders kan. Dat betekent dat veel van onze collega’s (denk aan ondersteunend personeel) online te bereiken zijn.

Corona nieuwsupdate 17 december 2020

Geplande toetsen gaan door, praktijkonderwijs volgens aangepast rooster

We hebben als Hogeschool de gelegenheid gekregen om geplande toetsen gewoon door te laten gaan volgens rooster. Er zijn in principe geen wijzigingen tenzij je vanuit je eigen opleiding daarover bericht krijgt.
Er is ook toestemming om het praktijkonderwijs doorgang te laten vinden. Welke les fysiek wel, en welke les omgezet wordt naar online, of niet doorgaat hoor je deze week via je eigen academie.

We weten dat het thuis studeren niet voor iedereen weggelegd. Daarom kun je in de mediatheek een plek reserveren om daar te studeren.
Ook is het mogelijk om boeken digitaal te bestellen en op te halen of terug te brengen in de mediatheek.
Loop je op dit moment stage, volg dan de richtlijnen zoals de werkgever die je geeft. Kun je dus niet stagelopen omdat je werkplek gesloten is, dan blijf je thuis. Dan neem contact op met je studentcoördinator om dit te melden en afspraken te maken.
Als je met het OV naar school moet komen, dan valt dat onder noodzakelijke reizen. Uiteraard vragen we je zo veel mogelijk alternatief vervoer te zoeken voor jouw gezondheid en die van anderen.

Deze periode is niet makkelijk. Voor niemand. We realiseren ons heel goed dat dit heel veel impact heeft op jou als mens. Voel je eenzaam, alleen, depressief of verdrietig: neem contact op met een docent die jou goed kent of het studentenpastoraat.

Bekijk hier de vorige corona-updates.

Studeren in het gebouw en online