Hulp en ondersteuning

We realiseren dat praktische randvoorwaarden belangrijk zijn, en tegelijk hebben we ook oog voor hoe het met jou als mens gaat. Studeren is tenslotte een belangrijke periode in iemands leven. En corona maakt het soms best ingewikkeld. Onze docenten hebben hier alle aandacht voor en zijn bereikbaar als iemand tegen zijn/haar grenzen aan loopt.

Heb je behoefte aan een gesprek? Wil je even met iemand sparren? Dan bieden we je graag deze mogelijkheden aan:

 • Studentenpastor (link naar Studentenpastoraat voor studenten – Hogeschool Viaa)
  Je bent bezig met ontwikkelen, worden wie je bent, groeien. Onderweg kom je van alles tegen. Soms wil je daar eens met iemand over praten, gewoon vertrouwelijk, iemand die je begrijpt en aanvaardt zoals je bent. Zo iemand is de studentenpastor.
 • Studentendecaan (link naar Studentendecaan voor ondersteuning van student – Hogeschool Viaa)
  Soms loop je door persoonlijke omstandigheden of vanwege een andere reden tegen bepaalde dingen aan die je studievoortgang belemmeren. En soms zie je je studie misschien even niet meer zitten. In dergelijke situaties kun je terecht bij de studentendecaan.
 • Studie coördinator (link naar Hulp en Ondersteuning – Viaa)
  Heb je vragen die specifiek gaan over het opleidingsprogramma van jouw opleiding? Per opleiding is er een coördinator die jouw vragen kan beantwoorden.

Praktische tips voor ouder(s)/verzorger(s)

 • Ook al zien we elkaar niet fysiek, online is er veel mogelijk en is ook echt leuk. Stimuleer uw kind om studiegenoten digitaal op te zoeken
 • Beweging helpt. Het houdt niet alleen je lijf gezond, maar ook je hoofd. Het geeft ritme aan je dag.
 • Het helpt als uw zoon/dochter een rustige plek heeft waar hij/zij zonder afleiding kan studeren en lessen kan volgen. Is dit niet mogelijk, weet dat we dan in onze mediatheek daar plekken voor beschikbaar hebben die te reserveren zijn.
 • Erken dat dit een zware tijd is en moeilijk qua motivatie.
 • Studeren in coronatijd vraagt ook om een bepaalde mate van discipline. Draag hier als ouders aan bij.