13 november ROB Meet-up 'De volgende bladzijde'

Samen op weg naar groep 4 - vervolgbijeenkomst op ROB Meet-up Hebben we al samen gelezen

Hogeschool Viaa en IJsselgroep organiseren op woensdag 13 november van 15.30- 19.00 uur de ROB Meet-up ‘De volgende bladzijde’ – samen op weg naar groep 4.

‘Hebben we al samen gelezen?’

Deze bijeenkomst is een vervolg op de Meet-up van 27 maart 2019 ‘Hebben we al samen gelezen?’. Tijdens deze meet-up bekeken deelnemers de gelijknamige film over een ontwikkelingsgerichte
aanpak van het leesonderwijs in groep 3. Marie-Louise van Ruiten gunde ons een kijkje in haar groep 3.

Inhoud Meet-Up 13 november 2019

Op 13 november 2019 kijken we samen naar deel 2 van deze film: ‘De volgende bladzijde’. Hierin zien we de kinderen van juf Marie-Louise aan de slag in het laatste thema van groep 3. Duidelijk wordt hoe zij een pedagogische kijk op de ontwikkeling van haar groep volledig integreert met een brede taaldidactiek en methodieken om jonge kinderen te leren lezen. Ook krijgen we antwoord op de vraag hoe de kinderen zich ontwikkeld hebben.

N.B. In de film wordt gewerkt in de klas over het thema ‘heksen’.  Wil je dit liever niet bijwonen dan biedt de organisatie de mogelijkheid om tijdens het draaien van de film in gesprek te gaan met twee enthousiaste leerkrachten over hun aanpak van lees- / schrijfonderwijs. Henriëtte Timmermans en Diana de Visser zijn aanwezig om tijdens de film over hun praktijk te vertellen.

Interactieve presentatie Marjolein Dobber

Bij de eerste Meet-up bleek dat leerkrachten behoefte hebben aan meer achtergrondinformatie. Daarom hebben we Marjolein Dobber gevraagd hierover met ons in gesprek te gaan. Marjolein
is directeur en nascholer bij De Activiteit en Universitair Docent aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Marjolein gaat met deelnemers in gesprek over de ‘Zin in Lezen’-aanpak. Zij bespreekt de theoretische basis van deze aanpak en resultaten van onderzoek naar vergelijkbare aanpakken.

Locatie, tijden, tarief

Datum:  woensdag 13 november 2019
Tijd:        15.30 – 19.00 uur
Locatie:  Hogeschool Viaa Zwolle
Prijs:       € 55,- (inclusief maaltijd)

Aanmelden is mogelijk via de website www.robdag.nl/rob-meet-up tot en met 5 november

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met
Truus Visser: t.visser@viaa.nl – Hogeschool Viaa
Nienke Bouwman: nienke.bouwman@ijsselgroep.nl  – IJsselgroep