FestiViaa

Op donderdag 2 juni viert Centrum voor Samenlevingsvraagstukken, het lectoraat van de academie Social Work & Theologie van Hogeschool Viaa haar 20-jarig bestaan.

FestiViaa vindt plaats op Hogeschool Viaa tussen 15.30 en 19.00 uur. Voor een lekkere maaltijd wordt gezorgd!

Kom je ook?
Om te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten vragen we om je aan te melden. Als deelnemer ontvang je op 2 juni gratis het nieuwe boek. Er zijn verder geen kosten aan verbonden!

Ja, ik meld me graag aan! 🎈
Aanmelden kan uiterlijk tot dinsdag 24 mei.

Deze organisaties zijn aanwezig op FestiViaa

 

   

20 jaar inspiratie

Centrum voor Samenlevingsvraagstukken maakt sinds 2002 de stem van kwetsbare inwoners en cliënten hoorbaar op micro-, meso- en macroniveau. Net zoals de afgelopen 20 jaar staat ook tijdens ons jubileum de inwoner centraal en de professional die dagelijks met de inwoners werkt. In een feestelijke festivalomgeving geven we graag het podium aan diverse regionale en lokale initiatieven en projecten van en met inwoners Onze Agora zal bruisen van inspiratie en ontmoeting. Praat met drijvende krachten, ontdek wat anderen doen en geniet van ontmoeting, muziek en een hapje en een drankje.

Boekpresentatie ‘Nederland participatieland’

Het Centrum voor Samenlevingsvraagstukken presenteert tijdens FestiViaa haar boek ‘Nederland participatieland’. Met meer dan een knipoog naar het proefschrift van Marja Jager-Vreugdenhil uit 2012, dat ook ‘Nederland participatieland?’ heette, toen met een vraagteken. Met alle onderzoekers uit het lectoraat schreven we het vervolg; een update van hoe het er volgens ons nu voorstaat met de beoogde ‘participatiesamenleving’. We hebben gebundeld wat we hiervan hebben gezien in de jaren onderzoek sinds de transities, en hoe we er samen met professionals en inwoners aan gewerkt hebben binnen de Werkplaats Sociaal Domein Regio Zwolle’.