Masterclass & Werkplaatsevent Geweldloos verzet

Op vrijdag 18 juni 2021 wordt er een masterclass en werkplaatsevent georganiseerd vanuit de master Interprofessioneel werken met Jeugd en Centrum voor Samenlevingsvraagstukken van Hogeschool Viaa.

Datum: vrijdag 18 juni 2021
Tijd: 09.00-15.00
Locatie: livestream vanuit Theater de Spiegel
SKJ-accreditatie: in aanvraag

De Masterclass en werkplaatsevent Geweldloos verzet is interessant voor alle professionals uit (gespecialiseerde) jeugdhulp, wijkteam, jeugdgezondheidszorg en onderwijs, therapeuten, kind behartigers, mediators en vfas-advocaten.

Doel van de methode Geweldloos verzet is dat ouders en professionals op een andere manier leren omgaan met escalerend en destructief gedrag in het gezin, (leef)groep of na scheiding. Belangrijk aandachtspunt is het gezamenlijk de-escaleren.

Op de ochtend worden twee lezingen gegeven over geweldloos verzet in complexe situaties. Na de lunch volgt het werkplaatsevent met workshops vanuit de leergemeenschap ‘Gezonde relaties, beter voor Zwolle’. Tijdens de lunch kan o.a. informatie worden verkregen over de Master Interprofessioneel werken met Jeugd (Campus Kind & Educatie).

09:15  Inloop
09:30 Opening
09:40 Lezing door Mies de Cock
Korte pauze
10:50 Lezing door Vanessa Maes
11:45  Uitleg leergemeenschap ‘Gezonde relaties, beter voor Zwolle’ door Geraldine IJzerman
Pauze 
13:15 Workshopronde 1
14:15 Workshopronde 2
15:00 Einde

Klik hier voor een overzicht van de lezingen & workshops!

Via onderstaand formulier meld je je aan voor het ochtendprogramma. Je kunt in het formulier aangeven of je ook deelneemt aan het middagprogramma. 

Op donderdag 17 juni ontvang je een mail met informatie en de link naar de online omgeving.