Tweede reeks ‘Huiskamercolleges’: C.S. Lewis

Op de woensdagen 18 september en 25 september zijn er weer twee huiskamercolleges gepland! Kom je ook (weer)?

C.S. Lewis ‘Further up and further in’
Een van de grootste christelijke denkers van de twintigste eeuw was C.S. Lewis (1898-1963). Hij werd wereldwijd bekend als schrijver van de kinderboekenserie over Narnia.

Maar voor velen is hij vooral populair als ‘apologeet’. Dat wil zeggen dat hij in gesprek gaat met bezwaren tegen het christelijk geloof en verdedigt wat er vanuit een christelijke kijk op mens en wereld te zeggen is. Hij deed dit door in te gaan op vragen die voor een breed publiek concreet, relevant en praktisch waren. En die dat nog steeds zijn!

Wil je ook van of over C.S. Lewis leren? Tijdens de twee huiskamercolleges ‘Further up and further in’ gaat docent Bart Cusveller in op de apologetiek van Lewis.

In de eerste bijeenkomst zien we hoe Lewis in gesprek gaat met het moderne denken waarin geen plaats is voor geloof. In de tweede bijeenkomst zien we wat hij verdedigt. De rode draad zal zijn dat Lewis ons onder meer kan helpen na denken over ethiek.

Meer informatie

Studenten en docenten van hogeschool Viaa, iedereen die geïnteresseerd is.

Beide huiskamercolleges vinden plaats van 18:00u tot 20:00u.

Locatie
Hogeschool Viaa te Zwolle

Kosten
Er zijn geen kosten aan verbonden

Vrije ruimte
Neem je deel als student van Viaa dan kun je met je PPO docent overleggen over je vrije studie ruimte

Informatie
Enkele dagen voorafgaand dit event ontvang je nog nodige informatie via het door jouw opgegeven e-mailadres bij je aanmelding.
Heb je vragen stuur dan een e-mail naar onderzoek@viaa.nl