Jonge thuiszitters uit de schaduw

Stop met toekijken! Wat doe jij?

10 april 2024  |  15.30-19.00 uur  |  Hogeschool Viaa

We weten allemaal dat de basis voor een goede onderwijsontwikkeling begint bij relatie. Het gaat om vertrouwen, gezien en gehoord worden. Toch lukt dit lang niet altijd. Veel te veel kinderen en jongeren worden niet meer vastgehouden door het onderwijs. Hoe kan dat?

Er wordt veel over thuiszitters gepraat, maar wat zijn de concrete handelingsperspectieven? Wij voelen de urgentie om wat we met elkaar hierover weten en leren samen te brengen!

Daarom organiseren Hogeschool Viaa en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) op woensdag 10 april a.s. van 16.00 – 19.00 uur het evenement ‘Jonge thuiszitters uit de schaduw – Stop met toekijken! Wat doe jij?’

Tijdens dit event laten we ons vanuit verschillende perspectieven inspireren over thuiszitters aan de hand van de film Schoolziek. We delen nieuwe inzichten die het lectoraat Goede Onderwijspraktijken heeft opgedaan tijdens het onderzoek naar jonge thuiszitters en we bespreken welke mogelijkheden er nu al zijn om thuiszitten vóór te zijn tijdens een gezamenlijk diner. We hopen samen tot concrete acties en plannen te komen.

Het maximale aantal van 50 bezoekers is al bereikt, dus aanmelden kan helaas niet meer!

Wil je op de lijst voor als iemand zich afmeld? Mail ons dan op onderzoek@viaa.nl.

Meer informatie

Jeugdigen, ouders, gemeente, leraren, ondersteuners, leerplichtambtenaren, jgz-professionals, sociaal werkers.

Na ontvangst van 15.30 – 16.00 uur starten we met het bekijken van de film ‘Schoolziek’.

Vervolgens deelt het lectoraat Goede Onderwijspraktijken data & conclusies van ons onderzoek ‘Jonge thuiszitters uit de schaduw’ met jullie.

Daarna willen we samen tafelen en vanuit verschillende perspectieven de film nabespreken​. Dit perspectief wordt je bij binnenkomst uitgereikt. Op die manier hopen we samen tot concrete acties en plannen te komen.

Om 19.00 uur ronden we af.

Locatie
Hogeschool Viaa, Assendorperdijk 11 te Zwolle

Kosten
Dit evenement is gratis, maar niet vrijblijvend. Heb je je aangemeld, maar kom je niet? Dan brengen we € 25 in rekening.

Informatie
Enkele dagen voorafgaand dit event ontvang je nog nodige informatie via het door jouw opgegeven e-mailadres.