Online boekenclub: Woorden, waarden en werkelijkheid

Woensdag 6 maart 2024

Het lectoraat Goede Onderwijspraktijken organiseert dit collegejaar weer vier keer een online boekenclub.

Wat gaan we doen?
We lezen eens in het kwartaal met elkaar een boek dat van betekenis is voor de onderwijspraktijk. Het doel is om inhoudelijk concreet te krijgen wat de inhoud van een boek kan betekenen en hoe je het zou kunnen toepassen. We ontdekken met elkaar nieuwe inzichten, delen gedachten en hebben hopelijk een inspirerende tijd met elkaar.

Deze keer:
We bespreken het boek ‘Woorden, waarden en werkelijkheid – Leidinggeven aan waardengericht werken in scholen’ van Inge Andersen, Lisette Uiterwijk-Luijk en Kees van der Vloed (red.).

Dit boek gaat over de huidige complexe samenleving die ingewikkelde vraagstukken de school in brengt. Daarbij is niet altijd direct duidelijk wat het probleem is en wat het juiste is om te doen. Er spelen vaak diverse, soms tegengestelde belangen een rol. Het vinden van antwoorden en oplossingen op zulke vraagstukken kan dan ook niet gedragen worden door één leraar of door één formele leider. Er zijn verschillende perspectieven nodig en tegelijkertijd ook gezamenlijkheid en verbinding.

We gaan dieper in op wat dit boek ons hierover leert en hoe we vanuit de inhoud vorm kunnen geven aan goed onderwijs.

Ben jij erbij op 6 maart? We starten om 19.30 uur.

Je kunt je tot maandag 4 maart 2024 om 10:00 uur hieronder aanmelden

Meld je hier aan:

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Meer informatie

Woensdag 6 maart 2024
van 19:30 – 21:00 uur.

Locatie
Online

Hoe werkt het?
Je schaft het boek aan en gaat het lekker lezen.
Je meld je aan via deze pagina.
Enkele dagen voorafgaand dit event ontvang je nog nodige informatie via het door jouw opgegeven e-mailadres bij je aanmelding.

Tijdens de online-bijeenkomst starten we met een gezamenlijke inleiding op het boek, en gaan we vervolgens in kleine groepen uiteen om dieper in te gaan op aspecten van het boek.

Vragen?
Stuur een e-mail naar onderzoek@viaa.nl