Masterclass 'Vleermuis, veteraan en visionair'

Een masterclass over psychose en ‘onbegrepen gedrag’ door Wouter Kusters

Maandagmiddag 3 juni 2024 | 14.00-15.30u | Hogeschool Viaa

In deze masterclass biedt Wouter Kusters een filosofische en ervaringsdeskundige blik op psychose – ook wel ‘waanzin’ of ‘onbegrepen gedrag’ genoemd – aan de hand van drie beelden: de vleermuis, veteraan en visionair.

Deze les beoogt:

  • invoelbaar te maken hoe moeilijk het is om je in de ‘psychotische ander’ in te leven;
  • ons voorbij de gangbare individuele zienswijzen, zoals ziekte, te voeren naar collectieve invloeden op de ervaring van psychose, en de betekenisgeving (achteraf); en
  • psychose te verbinden met spirituele en religieuze ervaringen, een ‘frame’ dat zelf ook weer verbindend kan zijn.

De aanmeldingen zijn inmiddels gesloten.

Aanrader: expositie familieperspectief op psychose

Op Hogeschool Viaa is van 14 mei tot en met 25 oktober 2024 de betekenisvolle expositie ‘Opname van opzij’ te bezichtigen, waarin de ervaring en het perspectief van directe naasten van iemand met een psychose centraal staat. Tip: loop vóór of na de masterclass op 3 juni even langs de gedichten en tekeningen van deze expositie.

Meer informatie

Wil je weten wat je van een vleermuis kunt leren over psychose? Kom dan naar deze masterclass! Iedereen is welkom: studenten en medewerkers van Viaa, zorgverleners werkzaam in/om de GGz(familie)ervaringsdeskundigen en andere belangstellenden.

Inloop: 13.45u
Masterclass: 14:00 – 15.30u.

130821Kusters3801bB 825510

Wouter Kusters is filosoof, schrijver en taalwetenschapper. Hij schreef Pure waanzin (2004) en Filosofie van de waanzin (2014). Hij onderzoekt, doceert en schrijft over ervaringen van en reflecties op waanzin of psychose.

Locatie
Auditorium Hogeschool Viaa, Assendorperdijk 11 te Zwolle

Kosten
Gratis toegankelijk

Informatie
Enkele dagen voorafgaand aan deze Masterclass ontvang je nog nodige informatie via het door jouw opgegeven e-mailadres bij je aanmelding.