Interview Annelein Spijkerboer

Annelein Spijkerboer is 20 jaar en zit nu in het derde jaar van de Universitaire Pabo. Enthousiast vertelt zij over deze studie. “Voor mij is de Universitaire Pabo een perfecte combinatie. Ik leer namelijk om zowel juf als pedagoog te worden. Ik kan straks, wanneer ik mijn twee diploma’s binnen heb, zowel in het onderwijs werken als in de pedagogiek en dat biedt enorm veel mogelijkheden.

Persoonlijk contact

Ik heb gekozen voor de combinatie tussen Hogeschool Viaa en de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ik ben nog steeds erg blij met deze keuze. Elke keer als ik op donderdag bij Viaa kom, voelt dat als thuiskomen. De docenten kennen je en de sfeer is heel goed. Dit is heel anders op de universiteit, hier ben je veel anoniemer. Dus het feit dat ik ook studeer aan een hogeschool vind ik een groot voordeel.

Combinatie theorie en praktijk

Dat de combinatie veel werk is, kan ik natuurlijk niet ontkennen. Twee studies is niet niks. Toch vind ik dat er heel veel voordelen aan zitten. Ten eerste krijg je op de universiteit veel theorie die je in de praktijk terugziet en eventueel kunt toepassen. Daarnaast kun je je praktische ervaring, die je opdoet in je stage, enorm goed gebruiken op de universiteit. Je hebt veel meer kennis over hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Als juf heb je veel theoretische kennis en als pedagoog heb je al praktijkervaring, de ideale opleiding dus!
Als je altijd al juf hebt willen worden, maar de pabo alleen te weinig uitdaging voor je is, daag ik je uit om de universitaire pabo te gaan doen!

meelopen

Wil je een dagje meelopen met één van onze studenten van de universitaire Pabo? Maak dan een afspraak via info@viaa.nl