Korte updates juli 2020 vanuit het Sociaal domein regio Zwolle

… we bereiden werkateliers voor voor medewerkers in sociale (wijk)teams; volgens een werkwijze die Viaa en Windesheim samen met de SWT’s in Zwolle ontwikkelden, maar inmiddels neemt ook een medewerker uit Kampen deel. We denken dat de manier van werken – het samen werken vanuit een gedeelde basisattitude gericht op het versterken van bewoners – ook heel goed door andere sociale (wijk)teams kan worden benut.

… we organiseren een vervolg op de ‘Zwolsche visie Duurzame relaties, beter voor Zwolle in de vorm van leergemeenschappen.

… we ontwikkelen samen met andere Werkplaatsen Sociaal Domein een web-applicatie waarmee we teams van professionals helpen nadenken over hun balans tussen individueel en collectief, formeel en informeel werken. Dit kan het team gebruiken als instrument voor gesprek, en tegelijk gebruiken wij het als onderzoeksinstrument.

… Alke Haarsma heeft een go gekregen vanuit haar begeleidingsteam voor haar promotieonderzoek aan het UMCG naar sociale inclusie van mensen met psychosegevoeligheid die begeleid wonen. Zij blijft dit verbinden aan haar werk in de WSD. Succes Alke!

… we blijven meedenken met sociale ondernemer Kari’s Crackers in Raalte, die een living lab vormgeven waar ook een van onze SW-studenten aan bijdroeg met haar stage en onderzoek

… we rondden de rapportage af over het inmiddels afgesloten onderzoek bij Hart van Vathorst (binnenkort op onze website)

… we werken aan de publicatie van een project ‘integraal werken’ in Steenwijkerland; ook binnenkort op onze website.

… in september gaan we van start met de Regionale Kenniswerkplaats Jeugd Noord-Veluwe. Deze hebben we aangevraagd samen met de Academische Werkplaats Publieke Gezondheid (GGD NOG, Wageningen Universiteit), gemeenten, CJG, enkele ouders en jongeren en nog veel andere betrokken. Voor meer info en de nieuwsbrieven van de RKJ: stuur een bericht naar coördinator van deze RKJ Jeanette Lezwijn j.lezwijn@ggdnog.nl

… in september gaan ook de RKJ IJsselland en RKJ Flevoland van start, als vervolg van de Academische Werkplaats Transformatie Jeugd ‘Samen op School’. Als WSD Regio Zwolle waren we betrokken bij de aanvraag van RKJ IJsselland en wisselen we informatie uit over de projecten die we doen op het terrein van samenwerking onderwijs en jeugdhulp. Als Viaa geven we in de RKJ IJsselland vorm aan enkele ‘klein en fijn’-projecten.

… in september starten we in Zwolle in drie wijken het project ‘Wijkgericht samenwerken rond het jonge kind’, samen met Gemeente Zwolle, Travers, GGD IJsselland, Participatieraad, (expertisecentra voor) basisscholen, huisartsen en uiteraard met ouders en andere betrokkenen in de wijken Dieze-Oost, Zwolle Zuid en Stadshagen.

… we verwachten dat de masterclass/werkvelddag ‘Hechting’ door kan gaan op een life locatie! Binnenkort meer info op de aanmeldpagina.