40 dagen kalender 2023 - lectoraat Goede Onderwijspraktijken

Op 22 februari 2023 begon de vastenperiode, of 40 dagen tijd. De vastentijd staat in de christelijke traditie voor bezinning en rust. Je kunt je een tijdlang onthouden van bepaalde dingen. Denk hierbij aan koekjes en snoep, of bijvoorbeeld minder social media. In de vastentijd probeer je een betere omgang met jezelf, je medemens, het milieu/de wereld, en een betere omgang met God te bereiken. Vasten is voor gelovigen ook een voorbereiding op het paasfeest.

Het lectoraat Goede onderwijspraktijken van Hogeschool Viaa heeft jou in de 40 dagen tijd geïnspireerd. Wij geloven namelijk dat goed onderwijs mensen verandert, en dat mensen de wereld veranderen. We hadden een verlangen om bij te dragen aan die verandering.

Elke morgen ontving jij in je inbox een e-mail met een korte overdenking voor die dag. De e-mails hebben je tot nadenken gestemd, geinspireerd, en gemotiveerd om het gesprek met elkaar aan te gaan.

Samen gingen we op weg naar Pasen, samen 40 dagen zinnig bezig zijn bij wat goed onderwijs inhoudt, en hoe dit bijdraagt aan een mooiere wereld.