Workshops en materialen

Het lectoraat Vormend Onderwijs kan lezingen en workshops verzorgen over morele vorming in het primair en voortgezet onderwijs. Daarnaast zijn er diverse materialen beschikbaar die gebruikt kunnen worden in het onderwijs.

Materialen

In het kader van het project Moreel Competent zijn katernen ontwikkeld voor leerlingen in het Voortgezet Onderwijs. Aan de katernen werkten diverse leerkrachten uit het VO mee. De katernen zijn geschikte handreikingen om in de klas meer aandacht te geven aan de morele vorming van leerlingen. In deze reeks zijn de volgende titels verschenen:

Respect is een deugd: Voor de (w)aardigheid – leerlingkatern en lerarenhandreiking

Groeien in deugden: Hoe wil je zijn? – leerlingkatern en lerarenhandreiking

Verantwoordelijkheid is een deugd: Maatschappelijke stage – leerlingkatern, stageboek en lerarenhandreiking

Maat is een deugd: De kunst van het genieten – leerlingkatern en lerarenhandreiking

Vriendschap is een deugd: Van twee kanten – leerlingkatern en lerarenhandreiking

Eerlijkheid is een deugd: Wie ben jij online? – leerlingkatern en lerarenhandreiking

Liefde is een deugd: Liefde en seksualiteit – leerlingkatern en lerarenhandreiking

Zorg voor milieu is een deugd: Afval in de natuur – leerlingkatern en lerarenhandreiking

Daarnaast zijn in deze reeks zijn vijftien prachtige posters opgeleverd waarop deugden worden afgebeeld en een aantal steekwoorden eveneens de essentie van een deugd weergeven. Ze kunnen erg mooi als illustratiemateriaal dienen bij de introductie van een deugd.

In deze reeks zijn de volgende deugden op een poster afgebeeld:
barmhartigheid – eerlijkheid – geduld – matigheid – moed – naastenliefde – rechtvaardigheid – respect – toewijding – tolerantie – verantwoordelijkheid – verstandigheid – vriendschap – vrijgevigheid – zorgzaamheid

Downloaden materialen

Alle materialen die ontwikkeld zijn in dit project mogen op eigen kosten gedrukt worden. Wilt u meer informatie of wilt u een katern of een poster bij ons bestellen? Neem dan contact op met het secretariaat van het lectoraat Vormend Onderwijs.