Master Educational Leadership

Masters

Wat kun je verwachten van de master Educational Leadership?

Educational Leadership

Organisatie en innovatie

School en context

"Wat mij persoonlijk heel erg veel heeft opgeleverd is het inzicht met welke dingen een schoolleider zich in de dagelijkse praktijk bezighoudt. Ik ben door de MEL veel kritischer op mijn taken geworden en ben andere dingen gaan doen dan ik voorheen deed. Meer onderzoek bijvoorbeeld, vanuit de onderzoekende houding die je meekrijgt in de master. De meerwaarde van de opleiding zit voor mij in alle nieuwe kennis die je opdoet: zowel de wetenschappelijke kennis als de vaardigheden die je in je praktijk een plek geeft."


Master Educational Leadership

Bezoek de open dag voor deze master.

Open dag

Ben je op zoek naar een masteropleiding waarbij je jouw professionalisering als schoolleider verder kunt verdiepen? Wil je naast theoretische verdieping ook aan de slag met onderzoeksvaardigheden, zodat je opgeleid wordt tot onderzoeksmatig schoolleider die samen met jouw schoolteam het onderwijs naar een hoger plan kan tillen? Dan is de schoolleidersopleiding Master Educational Leadership wat voor jou.

Een masteropleiding volgen is een intellectuele en boeiende uitdaging. Wil je een indruk krijgen van de Master Educational Leadership? Kom dan drie momenten proefstuderen bij Penta Nova en onze lesplaats in Zwolle zodat je daarna weloverwogen een keuze kunt maken. Proefstuderen is een programma van 6 uur waarbij je kennismaakt met de Master Educational Leadership en het soort kennis, vaardigheden en houding die een masteropleiding van je vraagt. Dit programma is (net als de masteropleiding) bedoeld voor leidinggevenden in het po, vo, mbo en hbo. Meld je voor het proefstuderen aan via het centrale secretariaat van Penta Nova en geef daarbij aan lesplaats Zwolle.

 De Master Educational Leadership is geaccrediteerd door de NVAO en leidt tot een door de overheid erkende Master of Arts (MA) en tot (her)registratie in het Register Schoolleider PO.

Het lectoraat 'Leiderschap in het onderwijs' levert middels onderzoek een bijdrage aan de Master Educational Leadership. Opbrengsten van dit onderzoek worden direct vertaald in de opleiding  waardoor deelnemers een actueel en kwalitatief sterk programma ervaren. (Keuzegids masters).    

Voor een volledig overzicht van de opleiding kun je een 

Meer weten over de master? Je kunt direct contact opnemen met studieleider Gerbrand Kloppenburg door te mailen naar g.kloppenburg@viaa.nl

Tijdens de online bijeenkomst in Teams ontvang je meer informatie over de master en is er voldoende tijd om vragen te stellen. Meld je aan voor de online bijeenkomst over de master MEL tijdens de Open Dag op 11 mei.

Marnix Compagnie

Schoolleider De Triangel in Ede

Volg de master Educational Leadership bij Hogeschool Viaa

Home                 Opleidingen                Master Educational Leadership

Master MEL studeren in Zwolle

Bezoek de open dag voor deze master

Open dag

Hoe weet je als schoolleider of die nieuwe lesmethode een hype of een treffer is? En kun jij een balans vinden tussen sturend én persoonlijk zijn? In deze master leer je het systematisch vaststellen, onderzoeken en verbeteren van leerling- en schoolresultaten. Centraal in de opleiding staat de onderzoekende schoolleider die leiding kan geven aan een school met een onderzoeksmatige cultuur.

Het opleidingsprogramma is opgedeeld in vier semesters van een half jaar. Elk semester heeft een eigen thema. De thema’s zijn:

Meer weten over deze master?

Master Educational Leadership

Leren excelleren als schoolleider samen met jouw schoolteam!

Ontwikkel jezelf als onderzoekende schoolleider

In de leerlijn onderzoeksvaardigheden leer je over onderzoek, versterk je je onderzoeksattitude en ontwikkel je tijdens onderzoeksdagen professionele onderzoeksvaardigheden. Met jouw kennis en kunde zorg je uiteindelijk zelf voor een onderzoekscultuur binnen jouw organisatie.

Tijdens de gehele opleiding werk je ook aan je persoonlijke ontwikkeling in de onderdelen:

Onderzoeksmatig leiderschap

Onderzoekende houding

Communicatie

Reflecteren

Persoonlijke effectiviteit

Tijdens de hele opleiding zal een tutor jou begeleiden. Op vaste momenten staan tutorgesprekken gepland, waarin we jouw leerpunten en studievoortgang bespreken.

Doordat we de opleiding aanbieden in een verband van samenwerkende hogescholen (Penta Nova) heb je te maken met docenten van verschillende hogescholen en specialismen.

Tijdens de opleiding voert de schoolleider in het eerste jaar een externe oriëntatie uit, waarbij meegelopen wordt met een leidinggevende buiten het onderwijs. In het tweede jaar wordt een internationale studiereis gemaakt.

Meld je aanDownload brochureuitgebreide brochure aanvragen.

Bekijk de webinar van de opleiding

Bekijk de webinar over de opleiding Educational Leadership. Boordevol informatie over alle aspecten van de opleiding.