Master Leren & Innoveren

Masters

Wat kun je verwachten van de master Leren & Innoveren?

Inhoudelijkse kennis (IL)

Persoonlijke ontwikkeling en professionele ontwikkeling (PPO)

Onderzoekend innoveren (IO)

"De keuzes die ik maak in mijn onderwijspraktijk zijn nu meer overwogen en onderbouwd vanuit verschillende theorieën."

"Ik werk nu meer vanuit mijn visie waardoor mijn onderwijs leuker wordt voor mijzelf, maar ook voor leerlingen. Door kritisch naar nieuwe onderwijsideeën te kijken kan ik daar een gefundeerde mening over geven. Daarnaast kan ik nu beter omgaan met complexe situaties doordat ik kennis van achterliggende theorieën toe kan passenCollega’s komen vaker naar mij toe als sparringpartner om oplossingen te zoeken in complexe situaties en/of problemen."

Master Leren & Innoveren

Open dag

Bezoek de open dag voor deze master.

Innovaties zijn belangrijk voor de ontwikkeling van een vakgebied, zo ook voor het onderwijs. Wil jij graag meer leren over onderzoekend innoveren, onderwijsverandering en op een wetenschappelijke manier nadenken over innoveren? Dan is de master Leren en Innoveren echt iets voor jou. In deze master leer je praktische vaardigheden om innovaties in jouw eigen (onderwijs)praktijk uit te voeren en jouw collega’s te motiveren.

De master komt in aanmerking voor tegemoetkoming in tijd en financiën vanuit de lerarenbeurs en de studiebeurs ‘beginnende leraren’.

Je bent van harte welkom om langs te komen op Hogeschool Viaa. Neem contact op met onze lesplaatscoordinator Henk Averesch of je een keer wilt komen proefstuderen zodat je te weten komt of deze opleiding aansluit bij jouw leerwensen.

Voor een volledig overzicht van de opleiding kun je een

Meer weten over de master? Je kunt direct contact opnemen met studieleider Henk Averesch door te mailen naar h.averesch@viaa.nl

Tijdens de online bijeenkomst in Teams ontvang je meer informatie over de master en is er voldoende tijd om vragen te stellen. Meld je aan voor de online bijeenkomst over de master Leren en Innoveren tijdens de Open Dag op 11 mei.

Fokke Imthorn

Student Master Leren & Innoveren

Volg de master Leren & Innoveren bij Hogeschool Viaa

Home                 Opleidingen                Master Leren & Innoveren

Master MEL studeren in Zwolle

Bezoek de open dag van deze master

Open dag

Er is een groeiende vraag naar Teacher Leadership op scholen. Dit zijn professionals in het basis- speciaal-, voorgezet onderwijs, mbo en hbo. die actuele kennis hebben op het gebied van leerprocessen en op de hoogte zijn van nieuwste wetenschappelijke inzichten. Als Teacher Leader ontwikkel en beproef je onderwijsinnovaties die bijdragen aan goed onderwijs. Dit doe je in jouw eigen lessen en binnen de opleidingspraktijk waar je werkzaam bent. Organisatiebreed inspireer, motiveer en betrek je anderen om hier actief mee bezig te zijn.

De master duurt twee jaar en is verdeeld over vier semesters. In elk semester komen de volgende drie lijnen terug:

Meer weten over deze master?

Master Leren & Innoveren

Inspireer en motiveer en word een Teacher Leader op jouw school!

Vraag naar teacher leadership groeit door behoefte onderwijsinnovatie

Gedurende de master zijn bijeenkomsten en interactieve werkvormen zoals samenwerkingsopdrachten en peer coaching (waarbij deelnemers ook elkaar leren coachen) belangrijk. In ieder semester werken we met kleine lesgroepen waardoor de benadering heel persoonlijk is. Docenten sluiten aan bij concrete vragen uit de praktijk van deelnemers. 

De master Leren en Innoveren duurt in totaal twee jaar en bestaat uit 60 ECTS. Je kunt rekening houden met een studiebelasting van 15 tot 20 uur per week. In het eerste jaar volg je 20 collegedagen. In het tweede jaar volg je 15 collegedagen.

Internationalisering krijgt op verschillende manieren vorm binnen de opleiding. Zo krijg je onder andere les van buitenlandse (gast)docenten en doe je kennis op van internationale literatuur en onderzoeksgegevens over onderwijsinnovatie. Daarnaast organiseer je als groep een studiereis naar een zelfgekozen bestemming.

Meld je aan
Download brochureuitgebreide brochure downloaden.