Meeloopdagwebinar Pabo

Heb je naar aanleiding van het terugkijken van de webinar een vraag?
Klik hier en mail ons je vraag!

Bekijk hier het open dag webinar van de Pabo

Enkele antwoorden op vragen uit de online webinar

Wat is het niveau van de rekentoets die je op de Pabo moet doen?
Dit wordt ook wel aangeduid als niveau 3f en is vergelijkbaar met rekentoetsen die je op het voortgezet onderwijs doet.

Wat is op de Pabo van Viaa de verhouding tussen stagelopen en volgen van reguliere lessen?
De verhouding les/stage is 2 dagen stage en 2 dagen les, daarnaast 1 dag voor remediering en herkansingen (als je dat niet hebt of nodig hebt kun je de dag besteden aan je leer- of stagewerk).

Praktijkdag volgen
Bij de start van de opleiding Pabo raden wij studenten aan om al een kijkje te nemen in een basisschool. Dat moment kun je zelf regelen (bijv. bij je oude basisschool) maar diverse opleidingsscholen van onze Pabo bieden daarvoor ook praktijkdagen aan. Je kunt je daarvoor aanmelden via www.viaa.nl/praktijkdag Op dit moment is het volgen van een praktijkdag door de maatregelen rondom de Coronacrises niet mogelijk. Zodra dit weer mogelijk is nemen wij graag contact met je op. Meld je hiervoor dus alvast aan.

Aanvullende Informatie naar aanleiding van het webinar

Toelatingstoets
Bij de Pabo van Viaa willen we jou zo goed mogelijk begeleiden. Zo helpen we je graag als jij nog hulp nodig hebt bij je voorbereiding op de toelatingstoetsen of als je alvast je rekenvaardigheden op peil wilt brengen. Lees hieronder hoe wij dat doen.

Om te starten aan de pabo moet je, zoals je weet, aan de toelatingseisen voldoen voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. De meeste aspirant-studenten moeten één of meer toelatingstoetsen maken om aan de eisen te voldoen. Over de toelatingseisen en -toetsen is lang onduidelijkheid geweest.

Inmiddels zijn er nieuwe rondes toelatingstoetsen gepland. Via de link die je eerder hebt gekregen, kan je (opnieuw) toelatingstoetsen gaan boeken bij Cito. Op Hogeschool Viaa kan je op diverse momenten in juni en juli terecht. Ook na de zomer, op 22 augustus zijn er toetsafnames beschikbaar. Voor elke toets mag je twee kansen gebruiken.

In tegenstelling tot eerdere jaren mag je komend studiejaar wel starten met de pabo, ook als je de toelatingstoetsen nog niet hebt gehaald. We raden je echter met klem aan om de toetsen wel voor 1 september te doen. Je start namelijk dan voorwaardelijk aan de opleiding. Als je voor 1 januari 2021 de toetsen niet alsnog hebt behaald moet je weer stoppen met de opleiding. Je verliest dan een klein half jaar studietijd, je betaalde collegegeld voor die periode en je eventuele recht op halvering van collegegeld bij het oppakken van een opleiding op een later moment. Bovendien is de start van je opleiding wel zo intensief dat je daarnaast weinig of geen aandacht kunt hebben voor je voorbereiding op toelatingstoetsen. Dus gebruik de toetsafnames voor 1 september.

 

 

 

Toelating voor de Pabo - hoe zat het ook alweer?

Op de pagina www.viaa.nl/toelatingpabo lees je meer over de Pré-Pabo appgroep waar je rechtstreeks via WhatsApp vragen kunt stellen. We proberen je hier zo goed mogelijk van alle actuele informatie over de afname rondom de toelatingstoetsen op de hoogte te houden.

Ook vind je hier meer informatie over de Summercourse die we organiseren van 22 juni t/m 25 juni waarbij wij je hulp en tips geven om je goed voor te kunnen bereiden op de toelatingstoetsen. Naast Aardrijkskunde, Geschiedenis en Natuur/Techniek geven we ook een dag meer informatie over Rekenvaardigheden op de Pabo zodat jij goed voorbereid aan de Pabo kunt starten.

Goed voorbereid naar de Pabo

Op de website www.goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je meer informatie over de toelatingstoetsen en veel oefenmateriaal. Op deze website vind je ook de meest actuele informatie over de afname van de toetsen tijdens de Coronacrisis.

Meld je aan voor de opleiding Pabo

Schrijf je hier in voor de opleiding Pabo