Welkom in onze digitale collegebanken

Ben jij al op een (online) open dag geweest van onze hogeschool? Wil je graag nog meer informatie over één van onze studies of gewoon eens ervaren wat er zoal voorbij komt in een college? Schuif dan eens een keertje online bij ons aan in de collegebanken.

Bij de opleiding Pabo en Social Work kun je ook in contact komen met een student-buddy die graag vragen van jou over de opleiding of over studeren aan Hogeschool Viaa beantwoordt.

Online meeloopcollege volgen

Op onderstaande data ben je van harte welkom om een keertje aan te schuiven in een online college. Wel even aanmelden. We sturen je dan een link om deel te nemen aan het college dat jij wilt volgen in Teams. Je krijgt o.a. een goed beeld van hoe een online college eruit ziet en maakt kennis met de leerstof die je krijgt op de opleiding. Docenten en andere studenten heten je van harte welkom.

Online Pabo meeloopcollege

Bij de Pabo ben je van harte welkom op één van onderstaande data. Wil jij meekijken bij een college dat gaat over bijv. rekenen of wil je liever qua inhoud meer de diepte in? De keuze is aan jou. Meld je via onderstaand formulier aan en je ontvangt van ons een uitnodiging in Teams. Fijn om te weten, een kwartier van tevoren nemen studenten die ook deelnemen aan het college even contact met je op. Je kunt daarna zo aanschuiven in het college.

De colleges waarbij je mee kunt lopen bij de Pabo zijn:

29 april 12.30-14.00 |School en ouders (Tonnis Bolks)
29 april 14.00-15.30 |Kennisbasis Taal (Emmy Liefting)

27 mei 13.15-14.45 | Traditionele en actuele vernieuwingsscholen (Marjan Bosma)
27 mei 15.00-16.30 | Kennisbasis Taal (Emmy Liefting)

Meld je hier aan voor een meeloopcollege!

Online Social Work meeloopcollege

Bij Social Work ben je van harte welkom op een meeloopcollege. De colleges waarbij je mee kunt lopen bij de Social Work zijn:
22 april 09.15-10.00 | Instructiecollege Seksuele Diversiteit (Klazien Kruiswijk)
22 april 10.15-11.00 | Instructiecollege Seksuele Diversiteit (Klazien Kruiswijk)

28 april 15.00-15.45 | Instructiecollege Religieuze Diversiteit (Betty Langeler)
12 mei 15.00-15.45 | Instructiecollege Psychosociale Diversiteit (Henk Stulp)

2 juni 10.15-11.00 | Instructiecollege Ethische Diversiteit (Niels van der Lingen)
2-juni 11.00-11.45 | Instructiecollege Ethische Diversiteit (Niels van der Lingen)

Meld je via onderstaand formulier daarvoor aan.

Meld je hier aan voor een meeloopcollege!

Online Verpleegkunde praktijkles

Het inbrengen van een neussonde en het geven van een injectie. Zie jij het jezelf al doen? Bij de opleiding Verpleegkunde kun je meekijken met een praktijkles in onder meer deze verpleegtechnische handelingen. Je krijgt een video te zien en naar aanleiding van deze video ga je in groepjes samen met een paar andere belangstellenden én met een docent en een student in gesprek. Alle vragen die je nog over de opleiding Verpleegkunde hebt, kun je dan stellen. De eerstvolgende meeloopdag is op woensdag 26 mei 2021, om 20.00 uur.

Meld je hier aan voor een meeloopcollege!

Online Theologie meeloopcollege

Wil je weten hoe een online college van de opleiding Theologie eruit ziet? Kies dan uit een van onderstaande onderwerpen en meld je aan. Je bent van harte welkom!

19 april 11.45-12.30 | Lectio continua (Luite Harm Kooij)
20 april 16.30-18.00 | Inleiding Bijbel (Luite Harm Kooij)
21 april 09.15-12.30 | Christelijke gemeenschappen (Betty Langeler)
21 april 15.45–17.15 | Theologisch reflecteren (Annemiek de Jonge)

Meld je hier aan voor een meeloopcollege!

Student-buddy bij de opleiding Pabo en Social Work

Wil je weten hoe het zit met stagelopen, toetsen, online colleges, studiebelasting, op kamers gaan, studiefinanciering enz? En praat je daar het liefst eens over door met iemand die al studeert? Meld je dan aan voor online contact met één van onze student-buddy’s. Zij beantwoorden graag jouw vragen over de opleiding en over studeren bij Viaa.

Hoe gaat het in zijn werk? 
Als je je hebt aangemeld voor contact met een student-buddy legt diegene contact met jou (via e-mail of via WhatsApp). Je kunt dan met je student-buddy een moment afspreken dat je met elkaar kennismaakt. Misschien wil je een keer een online les volgen? Dat kan ook. Overleg met je student-buddy wat een geschikte les zou zijn. Natuurlijk kun je ook vragen die je nog hebt over de opleiding bespreken. Wij vinden het belangrijk dat je een goed beeld krijgt van een opleiding, juist nu je online een studiekeuze moet maken.

Klik hier om je aan te melden voor contact met een student-buddy