Meeloopdagen bij Viaa

Ben jij al op een (online) open dag geweest van onze hogeschool? Wil je graag nog meer informatie over één van onze studies of gewoon eens ervaren wat er zoal voorbij komt in een college? Schuif dan eens een keertje online bij ons aan in de collegebanken.

Bij de opleiding Pabo kun je ook in contact komen met een student-buddy die graag vragen van jou over de opleiding of over studeren aan Hogeschool Viaa beantwoordt.

Online meeloopcollege volgen

Op onderstaande data ben je van harte welkom om een keertje aan te schuiven in een online college. Wel even aanmelden. We sturen je dan een link om deel te nemen aan het college dat jij wilt volgen in Teams. Je krijgt o.a. een goed beeld van hoe een online college eruit ziet en maakt kennis met de leerstof die je krijgt op de opleiding. Docenten en andere studenten heten je van harte welkom.

Online Pabo meeloopcollege

Bij de Pabo ben je van harte welkom op één van onderstaande data. Wil jij meekijken bij een college dat gaat over bijv. rekenen of wil je liever qua inhoud meer de diepte in? De keuze is aan jou. Meld je via onderstaand formulier aan en je ontvangt van ons een uitnodiging in Teams. Fijn om te weten, een kwartier van tevoren nemen studenten die ook deelnemen aan het college even contact met je op. Je kunt daarna zo aanschuiven in het college.

De colleges waarbij je mee kunt lopen bij de Pabo zijn:

02 maart 8.30-10.00 | Krachtige leeromgeving (Erik Buchner)
02 maart 10.15-11.45 | Werken met leerstijlen – kunst (Dieneke van Es)

06 april 10.15-11.45 | Rekenen en verhoudingen (Jan Jaap Zijlstra)
06 april 12.30-11.15 | Introductieles Themalijn (Marjan Bosma)

29 april 12.30-14.00 |School en ouders (Tonnis Bolks)
29 april 14.00-15.30 |Kennisbasis Taal (Emmy Liefting)

27 mei 13.15-14.45 | Traditionele en actuele vernieuwingsscholen (Marjan Bosma)
27 mei 15.00-16.30 | Kennisbasis Taal (Emmy Liefting)

Meld je hier aan voor een meeloopcollege!

Online Social Work meeloopcollege

Bij Social Work ben je welkom op één van onderstaande data. Meld je via onderstaand formulier daarvoor aan.

02 maart – 08.30-09.15 uur | Methodisch werken (voltijd/deeltijd) – Petra Eikelboom -Poot
16 maart – 15.00-16.30 uur | Opvoeden en ontwikkeling (voltijd) Janine Tromp -van der Voort
23 maart – 11.00-12.30 uur | Opvoeden en ontwikkeling (voltijd) Janine Tromp -van der Voort

Meld je hier aan voor een meeloopcollege!

Online Verpleegkunde praktijkles

Het inbrengen van een neussonde en het geven van een injectie. Zie jij het jezelf al doen? Bij de opleiding Verpleegkunde kun je op woensdagavond 31 maart ONLINE meekijken met een praktijkles in onder meer deze verpleegtechnische handelingen. Je krijgt een video te zien en naar aanleiding van deze video ga je in groepjes samen met een paar andere belangstellenden én met een docent en een student in gesprek. Alle vragen die je nog over de opleiding Verpleegkunde hebt, kun je dan stellen. Geef je hier alvast op en krijg van ons in aanloop van 31 maart een uitnodiging in Teams.

Meld je hier aan voor een online praktijkles!

Online Theologie meeloopcollege

1 maart – 11.45 – 12.30 |  Lectio Continua – Peter Bareman
2 maart – 12.30 – 14.00 | Geloofsgroei – Ingrid Plantinga
2 maart – 14.00 – 14.45 | Inleiding Bijbel 2 – Luite Harm Kooij
3 maart – 8.30 – 10.00 | Op een idee komen – Bart Kamphuis
3 maart –  10.15 – 11.45 | Theologisch denken – Almatine Leene
3 maart – 13.15 – 14.45 |Theologisch denken – Almatine Leene

Meld je hier aan voor een meeloopcollege!

Student-buddy bij de opleiding Pabo

Heb je nog vragen over de opleiding Pabo? Wil je weten hoe het zit met stagelopen, toetsen, online colleges, studiebelasting, op kamers gaan, studiefinanciering enz? En praat je daar het liefst eens over door met iemand die al studeert? Meld je dan aan voor online contact met één van onze student-buddy’s. Deze studenten studeren al bij Viaa en beantwoorden graag jouw vragen over de opleiding en over studeren bij Viaa.

Hoe gaat het in zijn werk? 
Als je je hebt aangemeld voor contact met een student-buddy legt diegene contact met jou (via e-mail of via WhatsApp). Je kunt dan met je student-buddy een moment afspreken dat je met elkaar kennismaakt. Misschien wil je een keer een online les volgen? Dat kan ook. Overleg met je student-buddy wat een geschikte les zou zijn. Natuurlijk kun je ook vragen die je nog hebt over de opleiding bespreken. Wij vinden het belangrijk dat je een goed beeld krijgt van een opleiding, juist nu je online een keuze moet maken, onze student-buddy’s helpen je daar graag bij.

Klik hier om je aan te melden voor contact met een student-buddy