De nieuwe aula als kloppend hart van Hogeschool Viaa

In 2018 werd een start gemaakt met een grondige renovatie van Hogeschool Viaa. Dit heeft geresulteerd in een duurzaam gebouw met een lichte gevel en veel glas. Door de nieuwe gevel, een warmte-koude-opslag en zonnepanelen ging het energielabel van G naar A. Deze duurzame oplossing kwam tot stand met dank aan een gesubsidieerde lening van Energiefonds Overijssel.

Agora en multifunctionele ruimte

Na de buitenkant is nu de binnenkant aan de beurt. Met de verbouwing van de begane grond wordt een kloppend hart gemaakt van de aula, de mediatheek en het restaurant en zal ‘de Agora’ een plek worden die betekenisvolle ontmoeting faciliteert. Zo is de mediatheek straks een lichte en open ruimte, waar gelegenheid is om te studeren en te werken. Er komen sfeervolle zithoeken waar studenten zich kunnen terugtrekken of samen kunnen brainstormen. Ook komt er een multifunctionele ruimte waar bijvoorbeeld hoorcolleges of zanglessen gegeven kunnen worden of symposia plaats kunnen vinden.

Duurzaam, fris en toekomstbestendig verder

Met het ingaan van deze fase zet de hogeschool de laatste stappen naar een duurzaam, fris en toekomstbestendig gebouw. Ook voor deze laatste fase heeft Hogeschool Viaa een gesubsidieerde lening van het Energiefonds Overijssel gekregen. Vorige week werden de contracten hiervoor ondertekend en bij dat moment werd natuurlijk feestelijk stilgestaan.