Hogeschool Viaa opnieuw hoog gewaardeerd door studenten in NSE

Hogeschool Viaa is blij met de waardering die studenten aan haar opleidingen geven. De cijfers van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2021 zijn zeer positief. In deze enquête geven studenten hun mening over de kwaliteit van een groot aantal aspecten van hun studie. Hogeschool Viaa scoort op alle landelijk gevraagde thema’s hoger dan het gemiddelde van alle hogescholen in Nederland.

Waardering voor studiebegeleiding

Studenten geven een bijzonder hoge waardering voor de goede sfeer op hun opleiding (maar liefst een 4,47 op een schaal van 1 tot 5). Ook valt de waardering voor de studiebegeleiding op. Viaa scoort hier met een 4,14 royaal hoger dan het landelijk gemiddelde van 3,76. De aansluiting van de opleiding bij de beroepspraktijk springt er eveneens positief uit met een 4,03 ten opzichte van een landelijk gemiddelde van 3,58.

Dirk Wakker, voorzitter van het College van Bestuur, reageert: “We zijn erg blij met het resultaat. Zeker nu er een aantal jaren geen NSE gegevens beschikbaar waren voor het Hbo, en we bovendien een bijzonder onderwijsjaar achter de rug hebben, was het toch spannend of wij onze hoge scores van eerdere jaren konden vasthouden. Dat is gelukt. We zijn dankbaar voor de waardering door onze studenten. En we zien hierin een compliment aan het adres van alle collega’s die samen met hen en het werkveld zo’n goede onderwijskwaliteit realiseren.”

NSE
De Nationale Studenten Enquête is een grootschalig landelijk onderzoek, waarin jaarlijks bijna alle studenten in het hoger onderwijs worden uitgenodigd om hun mening te geven over hun opleiding. Studenten wordt gevraagd de vragenlijst in te vullen en hun oordeel te geven over verschillende aspecten, waaronder: de inhoud en opzet van de opleiding, aansluiting op de beroepsloopbaan, docenten, studiebegeleiding, toetsing en betrokkenheid.