Honoursprogramma Hogeschool Viaa is gestart

Afgelopen maand was de eerste bijeenkomst van het honoursprogramma van Hogeschool Viaa. Acht studenten gaan de uitdaging aan en een van hen is Social Work student Lotte Ruiter (20). Met welk doel heeft zij zichzelf opgegeven? Vier vragen aan Lotte.

1. Vertel eens iets over jezelf…
“Ik ben tweedejaars student Social Work, ik woon in Zwolle en ik loop momenteel stage bij een welzijnsorganisatie in Hardenberg. Voordat ik op Hogeschool Viaa ging studeren, heb ik de mbo opleiding persoonlijk begeleider afgerond. Hiervoor heb ik ervaring opgedaan in de gehandicaptenzorg. Ik genoot van de stages en de opleiding en merkte dat ik er goed in was. Om meer verdieping en ervaring te krijgen, besloot ik Social Work te studeren. Er is denk ik niets wat mij zo goed ligt en waar ik zo blij van word als het werken met mensen.”

2. Waarom heb je je opgegeven voor het honoursprogramma?
“Om eerlijk te zijn, was ik best huiverig om na mijn mbo een hbo opleiding te volgen. Mensen om mij heen zeiden dat het niveauverschil groot was en dat ik het niet moest onderschatten. Ik ben vorig jaar daarom gestart met het idee dat het een pittig studiejaar zou worden. Tot mijn verbazing haalde ik al mijn studiepunten en ging het me gemakkelijk af. Op het moment dat ik hoorde over het honoursprogramma was ik meteen geïnteresseerd. Het geeft dát stukje extra verdieping waar ik naar zoek.”

3. Wat leek je zo boeiend aan het programma?
“Meerdere thema’s. Dat ik mezelf verder kan ontwikkelen als social worker. Ook het feit dat de projecten met andere partijen zijn en in samenwerking met studenten van de andere opleidingen. Én dat je semiprofessioneel te werk gaat. Oftewel, je staat als student gelijk aan de docent. Zo ga je echt gezamenlijk te werk en kan ieder zijn eigen kwaliteiten inzetten. Het leuke is dat iedereen zijn best heeft gedaan om in het programma te komen. Eenieder heeft genoeg motivatie om er iets moois van te maken.”

4. Wat verwacht je tijdens het honoursprogramma te leren?
“Dat vind ik een lastige vraag. Natuurlijk hoop ik dat ik inhoudelijk nieuwe dingen ga leren, maar ik hoop vooral dat ik dit programma kan doorlopen zonder bang te zijn dat ik het niet goed genoeg doe. Dat ik van het mbo kom, speelt stiekem ook nog mee. Ik blijf het spannend vinden of ik het kan. Ik leg zelf vaak druk op dingen en daar wil ik graag aan werken. Maar ik kom er maar op een manier achter of ik het daadwerkelijk kan.”

Vind hier meer informatie over ons honoursprogramma

Het honoursprogramma van Hogeschool Viaa

Viaa wil investeren in mensen. Dat doen we voor studenten, medewerkers en (kwetsbare) groepen in de samenleving door onder andere opleidingen aan te bieden, projecten en onderzoeken uit te voeren, en bijeenkomsten te beleggen. Het honoursprogramma is hier een voorbeeld van. Het programma is voor iedere professional (in opleiding) die wil excelleren en impact wil maken voor zichzelf en de wereld om hem of haar heen. Dit doen we door aan te sluiten bij jouw unieke talenten, gaven en kwaliteiten en je uit te dagen Anders te Denken, Anders te Kijken en Anders te Doen.

Gerelateerde opleidingen