Hogeschool Viaa opnieuw Beste middelgrote hogeschool van Nederland

Gouden scores voor Hogeschool Viaa vanuit de Keuzegids hbo 2024! Voor het tweede jaar op rij mag de Zwolse hogeschool zich de Beste middelgrote hogeschool van Nederland noemen.

In de Keuzegids, die vandaag verschijnt, scoort Viaa met 77 punten ruim boven de overige hogescholen. Viaa scoort ook dit jaar het best van Nederland met de opleidingen Verpleegkunde (8,8) en de Ad Didactisch Educatief Professional (9,4). Voor de opleiding Verpleegkunde is het zelfs de elfde keer op rij dat zij zich de beste hbo-v van Nederland mogen noemen. Ook de opleidingen Pabo (8,0) en Social Work (7,7) scoren bovengemiddeld en mogen zich dit jaar topopleiding noemen. De opleiding Theologie scoort net als Utrecht Fontys 70 punten en heeft daarmee een gedeelde eerste plek op de ranglijst.

De Keuzegids zegt over de opleidingen van Viaa: “Viaa scoort ook dit jaar het beste met de opleiding Verpleegkunde, maar ook de Pabo en Social Work krijgen wederom een bovengemiddelde waardering. Studenten zijn over de hele linie vooral erg tevreden over de docenten en de sfeer”.

Kwaliteit ook in Associate degree

Dirk Wakker en Gerdien Groen, CvB van Hogeschool Viaa reageren verheugd. Dirk: “We zijn blij dat onze studenten onze opleidingen hoog blijven waarderen. Dat is de kroon op ons werk en een prestatie met een gouden rand. Dat we aan het rijtje van onze topopleidingen nu ook de Ad Didactisch Educatief Professional kunnen toevoegen, bewijst dat we de kwaliteit die we in onze bachelors willen nastreven ook doortrekken in onze Associate degree”.

Vandaag viert de hogeschool in Zwolle feest! Naast een gebakje bij de koffie voor iedereen, staat er tussen de middag een foodtruck met goudgele frietjes klaar om de geweldige scores met alle medewerkers en studenten te vieren.

VIAAOpenDagG5A0122bewerkt