Lastige studiekeuze? Volg het studiekeuzetraject van Viaa!

Vind je het lastig om de juiste studie te kiezen na je mbo, havo of vwo? Heb je geen idee wat je wilt gaan doen? Of heb je misschien juist heel veel idee├źn? Wil je met een goede onderbouwing een studiekeuze maken? Dan is het studiekeuzetraject van Hogeschool Viaa iets voor jou!

Het studiekeuzetraject start, onder leiding van twee coaches, met een onderzoek naar je eigen persoon. Er wordt tijdens het onderzoek gekeken naar wie je bent, waar je goed in bent, waar je kracht ligt en wat je drijfveren zijn. Er wordt veel tijd genomen in het traject voor het vergroten van je zelfbeeld en de kanten te ontdekken waarmee je verder wilt.

Daarnaast ga je aan de slag met het ontdekken van je interesses richting opleiding en beroep. Er wordt dan niet alleen gekeken naar de opleidingen die Viaa biedt, maar naar het totale landelijke aanbod van opleidingen.

Na afloop van het studiekeuzetraject heb je inzage in je persoonlijke profiel en kun je op basis daarvan een goede keuze maken voor een opleiding.

Je volgt het studiekeuzetraject in groepsverband. Een groep bestaat uit maximaal acht personen. De kosten zijn 250 euro per persoon, inclusief de materialen. Het studiekeuzetraject wordt gehouden op drie verschillende dagen: vrijdag 12 januari, woensdag 31 januari en dinsdag 13 februari.

Lees meer over het studiekeuzetraject

Gerelateerde opleidingen