“Leraar, weet je wel hoe belangrijk jij bent?”

Online conferentie 14 april daagt leraren uit na te denken over hun rol in het begeleiden van leerlingen

Op woensdag 14 april organiseert het lectoraat Goede Onderwijspraktijken van Hogeschool Viaa de online conferentie Wie ben je. Met verrassende bijdragen van Merlijn Twaalfhoven en Marcel van Herpen krijgen kijkers direct inspiratie voor in hun klas. Zij worden aan het denken gezet over vragen als “Wat is een goede leerkracht?” en “Hoe kan het dat ontwikkelen van jezelf ontstaat vanuit creativiteit en spel. En hoe ontlok je dat bij kinderen?”

Wie wil je zijn als leerkracht

Tijdens de conferentie presenteert het lectoraat ook de uitgave van het boek Wie ben je – wie wil je zijn als leerkracht. Een boek over persoonlijk meesterschap van leraren. Geschreven door Ingrid Paalman en Tonnis Bolks, beiden verbonden aan het lectoraat Goede Onderwijspraktijken. Leuk detail in samenwerking met Onderwijs maak je Samen kunnen leerkrachten naar aanleiding van het boek aan de slag met hun eigen ervaringen door middel van een app. Deze app is een soort professionele knapzak. Je verzamelt hierin alle inspiratie, voorbeelden en ideeën die jou verder kunnen helpen in je professionele ontwikkeling. Daarnaast verbindt de app je met anderen die net als jij bezig zijn met hun ontwikkeling en die van hun organisatie. Studenten aan de Pabo van Hogeschool Viaa gaan er binnenkort mee aan de slag.

Wie ben je? Wie wil je zijn als leraar?

“Het boek Wie ben je laat je nadenken over wie je ten diepste bent als leerkracht en als mens. Het boek zet je aan hiernaar te handelen en laat jou je eigen verhaal schrijven, vanuit je hart. Een aanwinst voor elke leerkracht!”
Renske Tijhof, leerkracht Julianaschool, Rijssen

Stem van de lerende

Het lectoraat Goede Onderwijspraktijken richt zich op de persoon en de professional van de leraar. Maar juist de connectie met de stem van de lerende, of dat nu de leerling of de leerkracht is, geeft daaraan richting. De online conferentie wordt daarom gepresenteerd door Daan Boven, leerling van het Carolus Clusius College in Zwolle en Bina Chirino, voorzitter van PerspectieF.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden
Bestel hier het boek in de webshop van Viaa