Student Social Work geeft boek uit over communiceren met mensen met dementie

Berber Kolthof, derdejaars student Social Work, heeft een boek geschreven met de titel ‘Ik zal je nooit vergeten – Een praktische gids voor het starten van gesprekken met mensen met dementie’.

De inhoud

Het leven voor mensen met dementie is niet makkelijk. Er is veel onbegrip, onwetendheid en het is erg lastig om te praten over dementie. De omgeving begrijpt vaak niet waar een persoon met dementie mee te maken krijgt. Ook voelen de mantelzorgers zich soms niet begrepen door hun omgeving. Als mensen op bezoek komen ziet meneer of mevrouw er immers erg stralend en gezond uit. Dit is een praktisch en handzaam boekje.

Het boekje is verrassend omdat het geschreven is vanuit de persoon met dementie. Het omschrijft situaties en gevoelens die je tegenkomt als je te maken krijgt met dementie. Het boekje is een praktische gids voor het starten van gesprekken met mensen met dementie, maar ook voor het starten voor gesprekken over dementie.

Over Berber

Berber Kolthof, geboren in 1997, groeide op in Friesland. Na het afronden van het gymnasium ging ze naar de kunstacademie. Al snel koos ze echter voor de opleiding Social Work aan Hogeschool Viaa. Ze wil haar creativiteit inzetten ten goede van anderen. Op twee manieren kwam ze in aanraking met dementie: zowel op professioneel gebied als in haar nabije omgeving. Door deze ervaringen te combineren ontdekte Berber dat er nog veel onbegrip is op het gebied van dementie. Dit besef motiveerde haar voor het maken van het boekje.

Klik hier om het boek te bestellen

Gerelateerde opleidingen