Webinar Pabo deeltijd

Heb jij vragen naar aanleiding van het terugkijken van de webinars, mail je vragen dan naar info@viaa.nl. We zijn er voor jou om al je vragen te beantwoorden!

Specialisatie Jongere Kind of Oudere Kind

Bij Hogeschool Viaa kun je in de reguliere voltijdroute vanaf de start van de opleiding de specialisatie Jongere Kind of Oudere Kind volgen. Wil je meer weten over deze route? Lees dan hier verder over wat je tijdens deze specialisatie kunt verwachten en of één van deze specialisaties heel goed bij jou past. Natuurlijk kun je ook gewoon starten in de voltijdroute en de keuze voor een specialisatie uitstellen tot het einde van het tweede jaar.

Lees hier meer over Specialisatie Jongere Kind of Oudere Kind

Leren in de praktijk

Bij de Pabo van Hogeschool Viaa neemt leren in de praktijk een hele belangrijke plek in. Je loopt namelijk vanaf de start van de opleiding twee dagen per week stage, wij noemen dat werkplekleren. Lijkt dit je leuk maar ook spannend? Het is goed om te weten dat we studenten niet in het diepe gooien maar hierop voorbereiden.

In dit filmpje neemt Esther Bremmer, schoolopleider in de praktijk en werkzaam bij één van onze opleidingsscholen je mee naar een bijeenkomst op locatie waar eerstejaars studenten uitleg krijgen over bij wie ze terecht kunnen tijdens het werkplekleren. Guus Westerduin en Linette Olijve waren erbij en gaan aan de slag in de praktijk.

Toelating voor de Pabo

Om te starten aan de pabo moet je, zoals je weet, aan de toelatingseisen voldoen voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. De meeste aspirant-studenten moeten één of meer toelatingstoetsen maken om aan de eisen te voldoen. Actuele informatie over de toelatingseisen voor de Pabo vind je op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl.