Open dag webinar - Pabo voltijd

Heb je naar aanleiding van het terugkijken van de webinar een vraag?
Klik hier en mail ons je vraag!

Bekijk hier het meeloopdagwebinar van de Pabo

Enkele antwoorden op vragen uit de online webinar

Wat is het niveau van de rekentoets die je op de Pabo moet doen?
Dit wordt ook wel aangeduid als niveau 3f en is vergelijkbaar met rekentoetsen die je op het voortgezet onderwijs doet.

Wat is op de Pabo van Viaa de verhouding tussen stagelopen en volgen van reguliere lessen?
De verhouding les/stage is 2 dagen stage en 2 dagen les, daarnaast 1 dag voor remediering en herkansingen (als je dat niet hebt of nodig hebt kun je de dag besteden aan je leer- of stagewerk).

Praktijkdag volgen
Bij de start van de opleiding Pabo raden wij studenten aan om al een kijkje te nemen in een basisschool. Dat moment kun je zelf regelen (bijv. bij je oude basisschool) maar diverse opleidingsscholen van onze Pabo bieden daarvoor ook praktijkdagen aan. Je kunt je daarvoor aanmelden via www.viaa.nl/praktijkdag Op dit moment is het volgen van een praktijkdag door de maatregelen rondom de Coronacrises niet mogelijk. Zodra dit weer mogelijk is nemen wij graag contact met je op. Meld je hiervoor dus alvast aan.

Aanvullende Informatie naar aanleiding van het webinar

Toelatingstoets
Bij de Pabo van Viaa willen we jou zo goed mogelijk begeleiden. Zo helpen we je graag als jij nog hulp nodig hebt bij je voorbereiding op de toelatingstoetsen of als je alvast je rekenvaardigheden op peil wilt brengen. Lees hieronder hoe wij dat doen.

N.B. Op dit moment is nog niet duidelijk of de toelatingstoetsen kunnen plaatsvinden in juni en aug 2020. Mochten de toelatingstoetsen worden opgeschort naar een later moment dan wil Viaa jou door middel van aangepaste lessen zo goed mogelijk helpen en begeleiden in aanloop naar de toetsen toe.

Toelating voor de Pabo - hoe zat het ook alweer?

In dit filmpje vind je een korte uitleg over hoe normaalgesproken de procedure van toelating voor de Pabo in elkaar zit. Op de website www.goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je de meest actuele informatie.

Hulp bij jouw toelating voor de Pabo

Op de pagina www.viaa.nl/toelatingpabo lees je meer over de Pré-Pabo appgroep waar je rechtstreeks via WhatsApp vragen kunt stellen. We proberen je hier zo goed mogelijk van alle actuele informatie over de afname rondom de toelatingstoetsen op de hoogte te houden.

Ook vind je hier meer informatie over de Summercourse die we organiseren in juni waarbij wij je hulp en tips geven om je goed voor te kunnen bereiden op de toelatingstoetsen. Naast Aardrijkskunde, Geschiedenis en Natuur/Techniek geven we ook een dag meer informatie over Rekenvaardigheden op de Pabo zodat jij goed voorbereid aan de Pabo kunt starten.

Goed voorbereid naar de Pabo

Op de website www.goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je meer informatie over de toelatingstoetsen en veel oefenmateriaal. Op deze website vind je ook de meest actuele informatie over de afname van de toetsen tijdens de Coronacrisis.