Tijdens je opleiding

Het eerste jaar heeft een oriënterend karakter en wordt gekenmerkt door vier leerlijnen. De eerste leerlijn is Praktijk en innovatie, waarbij je het werkveld verkent. Methodiek staat in het teken van de sociale kant, zoals groepsdynamica, gespreksvaardigheden en improviseren. Bij het onderdeel Beroepshouding werk je aan je persoonlijke ontwikkeling, zodat je zelfverzekerd kunt lesgeven. Theorie en visie gaat vooral in op jouw kennis van de Bijbel, de mens, de samenleving, de kerk en over hoe je God ter sprake brengt. Studenten van de opleiding GPW volgen hetzelfde programma, enige verschil is dat jouw eerste stage op een middelbare school plaatsvindt.

Lesgeven leer je niet uit een boekje. Daarom loop je in het tweede jaar een uitgebreide stage, waarbij je kennismaakt met alle aspecten binnen het voortgezet onderwijs. Je bereidt lessen voor, staat voor de klas en begeleidt leerlingen. Deze werkzaamheden worden gekoppeld aan de vier leerlijnen, zodat je je op verschillende vlakken binnen het onderwijs steeds verder in jouw vak als godsdienstleraar verdiept.

In jaar drie loop je twaalf uur per week stage bij een middelbare school in binnen- of buitenland. Tijdens de stage doe je een onderzoek waarmee je jouw opdrachtgever verder helpt. Daarnaast volg je modules als Ethiek, Jongerencultuur en Oude en Nieuwe Testament.

In het laatste jaar verrijk je je cv door je te specialiseren met een theologische verdiepingsminor. Je kunt ook een minor op een andere hogeschool in binnen- of buitenland volgen. Aan het eind van de opleiding schrijf je een persoonlijk beroepsprofiel, waarin je alles wat je hebt geleerd samenbrengt en jezelf presenteert als godsdienstleraar met een tweedegraads bevoegdheid. Een mooie opstap naar de beroepspraktijk!

Download de deeltijdfolder