Maakkunde

Innovatief aan de slag met wetenschap & technologie

Wil jij kinderen laten durven en wil jij ze de kans geven iets te ondernemen? Mogen kinderen fouten maken? Vind jij dat kinderen nieuwsgierig zijn? Ervaar jij dat kinderen willen verbeteren? Ga dan aan de slag met Maakkunde.

Van een koelkast tot een kleerhanger en van een brug tot een broodrooster: bijna alles om ons heen wordt bedacht en gemaakt. Dat vraagt om creativiteit, probleemoplossend vermogen en samenwerking. Vaardigheden die we bij kinderen van groep 1 tot en met 8 al vroeg kunnen stimuleren. Maar hoe helpen we kinderen hun talenten te ontwikkelen?

Nemo en Viaa

NEMO introduceert de lesmethode Maakkunde: hands-on, over technologie en wetenschap, met training voor ontwerpend en onderzoekend leren. Zo maak je technologie verrassend leuk.

Techniekpact 2020

Door deze lesmethode voor ontwerpend leren in de school te brengen voldoet de school aan het Techniekpact 2020, waarin is vastgelegd dat elke basisschool in Nederland vanaf 2020 W&T aantoonbaar in het curriculum heeft ondergebracht. Daarnaast komt er een stuk creativiteit en dynamiek in de school die voor uniek onderwijs zorgt.

Het is mooi om vertrouwend op eigen kennis en ervaringen van leerkrachten te beginnen. Je hoeft geen liefhebber van exacte vakken te zijn om dit te doen. Je hoeft geen technische achtergrond te hebben om creatief denken te stimuleren bij kinderen.

Meer informatie

In samenwerking met NEMO Amsterdam organiseert Hogeschool Viaa de teamtraining voor Maakkunde in de hele regio. Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met Henk Averesch, docent W&T aan Hogeschool Viaa.

Telefoonnummer 038-4255542
E-mailadres: h.averesch@viaa.nl
Mobiele telefoonnummer 06-11910999