Master Leren & Innoveren

In het onderwijs is er behoefte aan Teacher Leaders. Een teacher leader is een leraar met een visie op goed onderwijs, die zijn praktijken vernieuwt. Een teacher leader werkt samen met collega’s om het onderwijs te innoveren en kan het verhaal over zijn innovaties delen met anderen. Teacher leaders werken in een onderwijscontext (PO, VO, Mbo, Hbo, bedrijfsopleiding, etc.) en zijn vanuit wetenschappelijke inzichten deskundig op het gebied van leren, ontwikkelen van onderwijs en het innoveren hiervan. De Master Leren en innoveren leidt je op tot zo’n Teacher Leader!

Wil jij als Teacher Leader in jouw school …
• kritisch onderbouwd nadenken over (je eigen) onderwijs en je eigen idealen?
• collega’s begeleiden in onderwijs(vernieuwings)processen?
• idealen en principes verbinden met de dagelijkse praktijk?
• samen met collega’s vanuit een onderzoekende houding onderwijs innoveren en evalueren?

Dan is de master Leren en Innoveren iets voor jou!

Waarom deze master?

Er is een toenemende behoefte aan Teacher Leaders. Dit zijn professionals die in een eigen onderwijs(gerelateerde) context werken, en extra deskundigheid hebben op het gebied van leerprocessen van de lerende en de nieuwste wetenschappelijke inzichten hierover.
In de opleiding worden praktijk en theorie nadrukkelijk met elkaar verbonden door te werken in je eigen context. Daarin staan eigen ervaringen en leervragen centraal. De opleiding komt in aanmerking voor tegemoetkoming in tijd en financiën vanuit de lerarenbeurs en de studiebeurs beginnende leraren.

Inhoud modules
De opleiding is ingedeeld aan de hand van vier inhoudelijke lijnen, met daarnaast een lijn onderzoekend innoveren en een lijn persoonlijke professionele ontwikkeling. Klik hier voor meer informatie.

Studieduur en studiebelasting
Deze deeltijd Masteropleiding duurt in totaal twee jaar en bestaat uit 60 ECTS. De studiebelasting is ongeveer 15 tot 20 uur per week. Het curriculum van de twee jaar is verdeeld over vier semesters.
Tijdens de ongeveer 20 collegedagen in het eerste jaar en de 15 collegedagen in het tweede jaar staat een persoonlijke benadering centraal in kleine lesgroepen.

Lerarenbeurs
Driestar hogeschool, de Academie Educatie van Christelijke Hogeschool Ede en de Educatieve Academie van Viaa verzorgen gezamenlijk deze opleiding vanuit een christelijke levensvisie. De Master Leren en innoveren kun je volgen met de lerarenbeurs. Meer informatie over de regeling kun je vinden op de website van DUO.

Webinar master Leren & Innoveren

Kijk hier een webinar terug over de master Leren & Innoveren

Webinar master Leren & Innoveren

Meer informatie en aanmelden

Wil je meer weten over de master Leren & innoveren?

Neem contact op met de locatie coördinator voor de Master Leren en innoveren, Henk Averesch. e-mail: h.averesch@viaa.nl of telefonisch 038-4255542 of 06-11910999

Stel je vraag middels onderstaand contactformulier. Of kijk op de website van de Master Leren innoveren. De aanmelding voor deze master verloopt ook via deze website.

Vraag informatie aan

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Open dagen - Hogeschool Viaa

Tijdens de open dagen van Hogeschool Viaa vertellen we je graag meer over deze masteropleiding. Klik op onderstaande link om te kijken wanneer de open dagen van Viaa dit studiejaar worden gehouden en meld je aan.

Meer informatie over de open dagen