Master Leren & Innoveren

In het onderwijs is er behoefte aan Teacher Leaders. Dit zijn leraren die voor de klas staan en vanuit wetenschappelijke inzichten deskundig zijn op het gebied van leren en ontwikkelen van leerlingen, leraren en het innoveren hiervan. De masteropleiding Leren en innoveren maakt van jou zo’n Teacher Leader!

Wil jij als Teacher Leader in jouw school …

• kritisch onderbouwd nadenken over (je eigen) onderwijs?
• collega’s begeleiden in onderwijs(vernieuwings)processen?
• idealen en principes verbinden met de dagelijkse praktijk?
• samen met collega’s vanuit een onderzoekende houding onderwijs innoveren en evalueren?

Dan is de master Leren en Innoveren iets voor jou!

Waarom deze master?

Er is behoefte aan Teacher Leaders. Dit zijn leraren die voor de klas staan, maar ook extra deskundigheid hebben op het gebied van leerprocessen van leerlingen en de nieuwste wetenschappelijke inzichten hierover.

In de opleiding worden praktijk en theorie met elkaar verbonden en staan eigen ervaringen en leervragen centraal. De opleiding komt in aanmerking voor tegemoetkoming in tijd en financiën vanuit de lerarenbeurs en de studiebeurs beginnende leraren.

Inhoud modules
De opleiding is ingedeeld aan de hand van vier themalijnen, met daarbinnen een onderzoekslijn en een tutoraatslijn. Klik hier voor meer informatie.

Studieduur en studiebelasting
Deze deeltijd masteropleiding duurt in totaal twee jaar en bestaat uit 60 ECTS. De studiebelasting is ongeveer 15 tot 20 uur per week. Het curriculum van de twee jaar is verdeeld over vier semesters.
Tijdens de 20 collegedagen in het eerste jaar en de 15 collegedagen in het tweede jaar staat een persoonlijke benadering centraal. Je ontvangt bijvoorbeeld voorafgaand aan de colleges ontwikkelingsgerichte feedback van de docent.

Lerarenbeurs
Driestar hogeschool, de Academie Educatie van Christelijke Hogeschool Ede en de Educatieve Academie van Viaa ver­zorgen gezamenlijk deze opleiding vanuit een christelijke levensvisie. De master Leren en Innoveren kun je volgen met de lerarenbeurs. Meer informatie over de regeling kun je vinden op de website van DUO.

Meer informatie en aanmelden

Wil je meer weten over de master leren & innoveren? Stel je vraag middels onderstaand contactformulier. Of kijk op de website van de Master Leren innoveren. De aanmelding voor deze master verloopt ook via deze website.

Vraag informatie aan

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Open dagen - Hogeschool Viaa

Tijdens de open dagen van Hogeschool Viaa vertellen we je graag meer over deze masteropleiding. Klik op onderstaande link om te kijken wanneer de open dagen van Viaa dit studiejaar worden gehouden en meld je aan.

Meer informatie over de open dagen