Motiverende gespreksvoering

Ben jij als professional regelmatig betrokken bij interacties met mensen waarin gedragskeuzes en de onderliggende waarden een rol spelen? Ontdek dan de sleutel tot blijvende gedragsverandering: motivatie. Wil jij een effectieve gespreksstijl aanleren om verandering te bevorderen vanuit een houding van samenwerking en volledige acceptatie van de ander? Wellicht is de training Motiverende Gespreksvoering van Hogeschool Viaa dan precies wat je zoekt!

Deze training is ontworpen voor toegewijde professionals die anderen willen inspireren, ondersteunen en motiveren bij gedragsverandering. De casuïstiek en praktische oefeningen in deze training sluiten nauw aan bij de dagelijkse beroepspraktijk, waardoor je de opgedane kennis direct kunt toepassen in je eigen professionele context.

Inhoud van de training

In deze training:

  • Leer je hoe je cliënten, patiënten, collega’s, medewerkers, leerlingen, ouders of verzorgers kunt inspireren en zelfsturing kunt ondersteunen.
  • Ontdek je strategieën om autonome motivatie te stimuleren en betrokkenheid te vergroten.
  • Bouw je aan sterke, positieve relaties door middel van empathische communicatie en een houding van acceptatie en compassie.
  • Krijg je praktische tools aangereikt om effectief om te gaan met wrijving en uitdagingen in diverse professionele situaties.
  • Reflecteer je met behulp van video-opnames op de toepassing van gespreksvaardigheden in de praktijk.
  • Oefen je met behulp van Virtual Reality de diverse deelvaardigheden en deelprocessen die samen motiverende gespreksvoering vormen.

 

Praktische informatie

Doelgroep

Deze interprofessionele training is geschikt voor alle professionals die te maken hebben met gedragsverandering, zoals leraren, verpleegkundigen, schoolleiders, praktijkondersteuners, sociaal werkers, huisartsen, fysiotherapeuten, diëtistes, geestelijk verzorgers, teamleiders, etc.

Data en lestijden

De training Motiverende gespreksvoering bestaat uit twee lesdagen. De lesdagen duren van circa 10.00 uur – circa 17.00 uur. De studiebelasting bedraagt inclusief de lesdagen ongeveer 20 uur.

Zou je deze training als organisatie of team willen volgen? Een incompany training of maatwerktraject voor een organisatie behoort tot de mogelijkheden. Neem daarvoor contact op met Ydelette van der Vis.

Kosten

De kosten voor deelname zijn €550,- (inclusief studiemateriaal). Dit bedrag wordt voor aanvang van de training gefactureerd en voldaan.

Certificering

Na afronding van deze training ontvang je een certificaat van Viaa.

Meer informatie en aanmelden

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden voor deze training? Neem dan contact op met het secretariaat van de opleiding via professionals@viaa.nl of bel via 038 – 425 55 42.