Na je opleiding

Na het behalen van de Bachelor of Education vindt de grootste groep afstudeerders van de Pabo van Viaa een baan als meester of juf op de basisschool in regulier of bijzonder onderwijs. Maar er zijn ook oud-studenten die lesgeven op een middelbare school, in het praktijkonderwijs, aan volwassenen of allochtonen, of werken in ict, onderwijsadvies of educatiecentra. De onderwijswereld is even dynamisch als veelzijdig!

Baankansen

Je baankansen in het onderwijs groeien. Komende jaren zijn er steeds meer leraren nodig. De Algemene Onderwijsbond voorspelt zelfs een tekort aan leerkrachten in het basisonderwijs tot en met 2025. Uit onderzoek blijkt dat de vraag naar leraren in het basisonderwijs blijft toenemen, omdat er sprake is van een pensioengolf in combinatie met de blijvende toestroom van nieuwe leerlingen. Onze ervaring is dat 95% van de afgestudeerde studenten binnen anderhalf jaar een baan heeft gevonden.

Je CV iets extra's meegeven

Zijn je scores goed en wil je je graag extra verdiepen? We bieden je de ruimte om meer profielen te kiezen. Of volg een minor extra, eventueel buiten de opleiding. Ook kun je je onderzoeks- of innovatietraject versterken met bijvoorbeeld een publicatie. Zo verschaf je een stevigere positie op de arbeidsmarkt. Informeer naar de mogelijkheden!

Doorleren na de Pabo

Als leerkracht doorleren na de Pabo in Zwolle? Kies voor de Master Leren & Innoveren (MLI). Of volg een post-hbo opleiding als taal-, reken-, of onderbouwspecialist. Wil je graag leiding geven in het onderwijs? Dan is de Opleiding Schoolleider van Penta Nova misschien iets voor jou. Bekijk hier de masters en andere post-hbo-studies die Viaa biedt.

Lees meer over nascholingscursussen bij Viaa
Lees meer over post-hbo-opleidingen bij Viaa
Lees meer over masterstudies bij Viaa
Ga terug naar overzicht pabo