Verschillende routes van de Pabo

Instroommogelijkheden en routes

De opleiding Pabo voltijd van Hogeschool Viaa kent afhankelijk van je vooropleiding en ervaring verschillende instroommogelijkheden en routes.

Pabo in voltijd

Voltijdroute

Tijdens de voltijdroute Pabo aan Viaa wordt je persoonlijk begeleid in welke leerkracht jij wilt worden. Daarnaast ben je direct vanaf de start van de opleiding twee dagen per week in een basisschool waardoor je veel praktijkervaring opdoet en theorie die je tijdens de colleges krijgt in de praktijk kunt brengen.

Bij de reguliere voltijdopleiding heb je de mogelijkheid om bij start van de opleiding te kiezen voor de specialisatie Jongere Kind of Oudere Kind.

Lees meer over de specialisatie jongere of oudere kind

Universitaire Pabo

Ben jij een vwo-er die zich wil verdiepen in Pedagogiek maar ook de wereld van de basisschool van binnenuit wil leren kennen? Dan kun je bij de Pabo van Viaa ook de universitaire Pabo volgen. Je studeert dan aan de Pabo van Viaa, maar volgt ook een gedeelte van je opleiding aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Je bent met een vwo-diploma vrijgesteld van de toelatingseisen. De lesdag bij Viaa is op donderdag.

PraktijkPabo West-Nederland

Woon je niet in de buurt van Zwolle, wil je niet verhuizen maar wil je toch de pabo volgen aan Hogeschool Viaa? Dat kan met de route PraktijkPabo West-Nederland. Deze route is bedoeld voor studenten uit de regio West-Nederland en Midden-Nederland, de omgeving van Amersfoort en Utrecht. Een opleiding voor gemotiveerde studenten die houden van uitdaging en het vak van leerkracht vooral in de praktijk willen leren. Studenten in deze route kunnen direct twee tot drie dagen aan de slag op een basisschool. Een dag in de week volg je colleges bij de pabo van Viaa. De andere dag volg je lessen op een school bij jou in de buurt. De lesdag bij Viaa is op donderdag.

Pabo in deeltijd

Deeltijdroute

Benieuwd welke deeltijd routes van de Pabo opleiding Hogeschool Viaa aanbied? Op de link hieronder vind je meer informatie over onze pabo deeltijd routes.

Lees meer over Pabo studeren in deeltijd
Ga terug naar overzicht pabo