Meer weten over Social Work?

Wil je meer weten over Social Work bij Hogeschool Viaa in Zwolle? Bezoek dan onze Open dag of maak een afspraak voor een meeloopdag. Je kunt ook een brochure aanvragen of contact opnemen. Opleidingsvoorlichter IJke Plomp helpt je graag.

Vraag de voltijdbrochure aan

Veelgestelde vragen over Social Work

Wat houdt de opleiding Social Work in?

Social Work is een vakgebied dat zich richt op het bevorderen van het welzijn van individuen, gemeenschappen en de samenleving als geheel. Je ondersteunt mensen bij het omgaan met sociale, persoonlijke, economische en structurele uitdagingen die hun welzijn beïnvloeden.

Wat kun je worden met Social Work hbo?

Jongerenwerker, GGZ-agoog, groepsleider, hulpverlener, welzijnswerker, maatschappelijk werker of jeugdreclasseerder. Na de opleiding social work kun je op allerlei plekken aan de slag. In de jeugdhulp, pleegzorg, gevangenis of een sociaal wijkteam, maar ook bij bijvoorbeeld een welzijnsorganisatie, verslavingskliniek of psychiatrische instelling. Om je alvast een inkijkje te geven in een aantal beroepen die je kunt doen, vind je hier de ervaringen van onze oud-studenten.

Wat is het verschil tussen SPH en Social Work?

SPH vormt samen met MWD, CMV en Pedagogiek onderdeel van Social Work. Social Work is een brede opleiding waar je jezelf ontwikkelt tot een professional die mensen helpt om de regie over hun leven terug te krijgen.

Wat is het verschil tussen MWD en Social Work?

MWD vormt samen met SPH, CMV en Pedagogiek onderdeel van Social Work. Social Work is een brede opleiding waar je jezelf ontwikkelt tot een professional die mensen helpt om de regie over hun leven terug te krijgen.

Wat is het verschil tussen Pedagogiek en Social Work?

Social Work is een brede opleiding waar je jezelf ontwikkelt tot een professional die mensen helpt om de regie over hun leven terug te krijgen. In het tweede jaar kun je kiezen voor het profiel Jeugd. Bij Pedagogiek richt je je uitsluitend op kinderen en opvoeders.

Hoelang duurt de opleiding Social Work?

De opleiding duurt vier jaar. Op basis van je achtergrond en situatie kun je eventueel flexibel studeren. Er zijn verschillende routes.

Welke profielen kun je kiezen bij Social Work?

Er zijn drie profielen: Zorg, Jeugd en Welzijn en samenleving. Je maakt je keuze halverwege het tweede jaar, waardoor je genoeg tijd hebt om te ontdekken welk profiel het best bij je past.

Welke opleiding heb je nodig voor Social Work?

Je kunt starten met Social Work na het afronden van de havo of een mbo-opleiding op niveau 4.

Wanneer kun je starten met Social Work?

Je kunt ieder jaar in september beginnen aan de opleiding.

Wat wil je weten?