Studenten aan het woord

Om anderen te kunnen helpen, is het belangrijk dat je jezelf heel goed kent. Jij bent namelijk zelf het instrument in je werk als social worker. Wie ben jij? Hoe reageer jij op mensen in het werkveld? En hoe reageren anderen op jou?

Tijdens de studie Social Work aan Hogeschool Viaa geven we je de handvatten om jouw eigen persoon op een krachtige manier in te zetten als social worker. Hogeschool Viaa heeft een christelijke identiteit die helder doorklinkt in de opleiding. De waarden uit christelijke basis vormen de inspiratiebron voor sociaal werk. Waarom kiezen anderen voor hbo Social Work bij Viaa Zwolle? We vroegen het enkele van onze studenten. Dit zijn hun argumenten:

◦’De opleiding staat hoog aangeschreven.’
◦’Viaa is een kleinschalige hogeschool met betrokken docenten die je echt kennen.’
◦’Er is veel gelegenheid om praktijkervaring op te doen.’
◦’Je werkt in kleine groepen en er is hele goede begeleiding’
◦’Je gaat tijdens de studie met jezelf aan de slag.’
◦’De school en veel klasgenoten hebben een christelijke identiteit.’
◦’Zwolle is een leuke studentenstad, niet te massaal, wel bruisend’.

Verleg je grenzen, verruim je blik

Iedere Social Work-student van Hogeschool Viaa brengt een bezoek aan het buitenland. In het vierde jaar ga je in ieder geval een week naar een stad in Europa voor het vak Buitenlandoriëntatie. Je onderzoekt daar hoe de zorg is georganiseerd. Daarnaast lopen ook veel studenten stages in andere landen om hun blikveld te verruimen. Geen must, wel een goed idee, omdat je in je toekomstige werk immers ook met verschillende mensen en verschillende culturen te maken krijgt. Een stage in het buitenland verbreedt je referentiekader. Op dit moment heeft Social Work goede contacten in Zuid-Afrika, Suriname en diverse Europese landen.

“De opleiding heeft heel veel voor mij betekend. Niet alleen mijn diploma is waardevol. Doordat je jezelf heel goed leert kennen, heb ik lessen voor het leven opgedaan.”

Benjamin, oud-student Maatschappelijk Werk (MWD)