Instroommogelijkheden en routes

De opleiding Social Work voltijd van Hogeschool Viaa kent afhankelijk van je vooropleiding en ervaring verschillende instroommogelijkheden en routes.

Voltijdroutes

Voltijdroute

Om onze hbo Social Work te volgen, moet je over een havo- of vwo-diploma beschikken, of een mbo-opleiding op niveau 4 hebben afgerond. Voldoe je niet aan deze toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder? Een toelatingsexamen biedt mogelijkheden.

Lees meer over het toelatingsexamen

Versnelde route

Work in drie jaar af te ronden. We bieden een speciale versnelde route aan voor vwo’ers en goede havisten.

Heb jij het vwo afgerond? Of de havo met minimaal een acht als gemiddeld cijfer op je eindlijst? Ben je ondernemend, sociaal vaardig, zelfstandig en kun je zelfsturend leren? Kies dan voor de versnelde route.

Wat levert het jou op?
Een versnelde studieroute staat goed op je cv, want je bent in staat om in korte tijd meer werk te verzetten. Daarnaast heb je een financieel voordeel, omdat je per studiejaar tachtig credits haalt, in plaats van de gebruikelijke zestig en zo kun je de studie in drie jaar afronden.

Binnen deze opleidingsvariant heb je verder alle keuzemogelijkheden die ook voor de ‘reguliere’ opleiding Social Work gelden.

Brugmodule Social Work

Volg je nu een mbo-studie en ben je van plan de opleiding Social Work te doen? De ervaring leert dat de overgang naar het hbo niet eenvoudig is. We bieden je daarom de (uitgebreide) Brugmodule mbo-hbo.

Tijdens de brugmodule maak je kennis met belangrijke onderwerpen waar je tijdens je opleiding mee te maken krijgt. Ook doe je hbo-vaardigheden op en volg je de module ‘Samenleven in Nederland’ uit het eerste jaar. Hierdoor begin je zelfverzekerder aan je hbo-studie, of weet je op tijd of je de goede keuze hebt gemaakt.

“Na mijn mbo-opleiding sociaal maatschappelijke dienstverlening, zocht ik verdere diepgang. Dat vond ik op Viaa. De overgang naar de hbo-opleiding was pittig. De brugmodule helpt je om te ‘leren leren’ op hbo-niveau.”

Benjamin de Groot, oud-student MWD Viaa

Uitgebreide brugmodule
De uitgebreide brugmodule geeft je de mogelijkheid om een vrijstelling voor je hbo-opleiding te krijgen. Je volgt op zes dinsdagmiddagen en zes woensdagavonden in april en mei colleges. In juni is er een toets moment waarbij een positieve uitslag voorwaarde is om een vrijstelling te krijgen.

Voorafgaand aan de uitgebreide brugmodule doe je de studiekeuzecheck. Deze test geeft inzicht in je motivatie, studievaardigheden en je kwaliteiten en vormt de basis voor je portfoliobegeleiding tijdens de brugmodule.

Lees hier meer over de brugmodule van Social Work

Deeltijdroutes

De deeltijdopleiding Social Work aan Hogeschool Viaa is een specifiek ingerichte deeltijdopleiding. Je hebt minder contacturen op school, terwijl de beroepspraktijk een prominente plek heeft. Vanaf jaar 1 tot en met jaar 4 participeer je in de beroepspraktijk van Social Work.

Lees hier meer over de Social Work deeltijd