Waarom Social Work bij Viaa?

Het werkveld van Social Work is erg veranderd. Gemeenten hebben meer verantwoordelijkheden, er is een grotere focus op ambulante zorg (zorg buiten instellingen, bijvoorbeeld thuis). En er wordt een steeds groter beroep gedaan op het netwerk van een cliënt. De hulpverlening is anders georganiseerd, dus de voorbereiding erop ook.

Waar je eerst koos voor een opleiding SPH, MWD, CMV of Pedagogiek, komt alles nu samen in Social Work. Dankzij deze bacheloropleiding werk je aan jouw professionele ontwikkeling als social worker en leer je complexe problemen aan te pakken. Je biedt de juiste hulp en helpt mensen vooruit!

Omdat de samenleving blijft veranderen, zorgen we ervoor dat onze voelsprieten uitstaan in het werkveld. Onze docenten zijn nauw betrokken bij instellingen en er zijn regelmatig uitwisselingen: een Social Work-docent van Viaa geeft dan bijvoorbeeld een training bij een hulpverleningsinstantie en een professional van die organisatie verzorgt op zijn beurt een gastcollege bij Hogeschool Viaa. Dankzij deze kennisdeling blijf jij als student op de hoogte van ontwikkelingen en trends binnen het vakgebied. Samenwerking, uitwisseling en afstemming waarborgen de kwaliteit van onderwijs.