Joanne studeert aan de universitaire Pabo

Joanne Westerink zit nu in het vierde jaar van de Universitaire Pabo. Enthousiast vertelt zij over deze studie.

“Voor mij is dit de perfecte combinatie tussen het theoretische van de universiteit en het praktische van het hbo”

Pedagogische wetenschappen

Leerkracht worden is altijd mijn droom geweest. Na het vwo koos ik ervoor de Universitaire Pabo te doen. Voor mij is dit de perfecte combinatie tussen het theoretische van de universiteit en het praktische van het hbo.

Het universitaire deel van de opleiding bestaat uit de studie Pedagogische wetenschappen aan de VU in Amsterdam, het hbo­-deel bestaat uit de Pabo aan Viaa. De kennis die ik bij beide opleidingen opdoe, pas ik direct toe tijdens mijn stage op een basisschool. Op drie gebieden bezig zijn is best pittig, maar daarin zit voor mij juist de uitdaging.

Betrokken en bevlogen

Op maandag en woensdag studeer ik aan de VU, op dinsdag loop ik stage en donderdag volg ik lessen op Viaa. Het voelt echt als thuiskomen als ik op Viaa ben. Docenten kennen je persoonlijk en er is altijd gelegenheid om vragen te stellen. Zonder uitzondering zijn alle docenten op Viaa heel betrokken en bevlogen. Ze hebben veel kennis over hun vakgebied!

Daardoor zijn ze voor mij voorbeeldfiguren. Ik raak door ze geïnspireerd. Dat komt mede door hoe ze ons leren hoe je met kinderen over hun geloof kunt praten en hoe je Bijbelverhalen kunt vertellen aan je leerlingen. Je hebt het dan echt ergens over, wat een band schept. Deze extra dimensie maakt mijn opleiding aan Viaa heel waardevol.”