Praktische informatie & toelating

Toelating

De deeltijdopleiding Verpleegkunde duurt 2,5 jaar. Je mag de opleiding volgen met een mbo-diploma Verpleegkunde (niveau 4) of inservice A, B of Z. Daarnaast heb je een werkplek nodig waar je minimaal 16 uur per week werkzaamheden op hbo-niveau kunt uitvoeren. Het is vaak mogelijk om hier je huidige baan voor in te zetten. (Goed om te weten: deze route is ook toegankelijk voor zzp’ers, op voorwaarde dat er een vaste opdrachtgever is waar ze minimaal zestien uur werken en hun opdrachten kunnen uitvoeren.) Sluit je je aan bij een ontwikkelgroep, dan heb je meer dan genoeg opties om opdrachten uit te voeren. Bij vragen over je werkplek helpen we je graag.

De opleiding kent twee instroommogelijkheden: je kunt starten per 1 september of per 1 februari. Let op: de februari-instroom van dit schooljaar (2022) komt te vervallen. De studenten die de opleiding Verpleegkunde willen starten, kunnen zich voor september 2022 aanmelden.
De opleiding Verpleegkunde bij Hogeschool Viaa is al negen jaar op rij verkozen tot topopleiding door De Keuzegids. Iets waar we erg trots op zijn!

Engels tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding krijg je veel te maken met literatuur en artikelen in het Engels. Om goed deel te kunnen nemen, moet je Engels dus op niveau zijn.

Lees meer over Engels tijdens de opleiding

Collegegeld en subsidie

Als je gaat studeren in het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen. Wat de hoogte hiervan is, hangt af van verschillende factoren. Via de link hieronder vind je alles wat je moet weten over collegegeld voor deze opleiding Verpleegkunde deeltijd.

Meer info over het collegegeld

Werkgever en subsidie

Werk je al in de zorg? Het is dan voor je werkgever mogelijk om een subsidie uit de sector plusgelden aan te vragen voor de bekostiging van jouw opleiding.

Meer informatie over de subsidiemogelijkheden (extern)

Studiekeuzecheck

Na je inschrijving ontvang je geen studiekeuzecheck, maar wil je toch zeker weten dat je de juiste richting kiest, stuur dan een e-mail naar Studentenzaken@viaa.nl.

Lees meer over de studiekeuzecheck

Brugmodule

Beschik je over een mbo-diploma en twijfel je of onze hbo V opleiding iets voor jou is? Dan kun je een speciale brugmodule doen. Deze module helpt je in vier dagdelen bij de stap naar het hbo.

Lees meer over de brugmodule