Meer weten over Verpleegkunde?

Wil je meer weten over Verpleegkunde bij Hogeschool Viaa? Bezoek dan onze open dag of maak een afspraak voor een meeloopdag. Je kunt ook een brochure aanvragen of contact opnemen. Opleidingsvoorlichter Gerdien vertelt je graag meer over onze verpleegkundige-opleiding in Zwolle.

Vraag de brochure van de opleiding Verpleegkunde aan

Veelgestelde vragen over verpleegkunde

Wat kun je worden met hbo Verpleegkunde?

Verpleegkundige op niveau 6. Na hbo verpleegkunde kun je bijvoorbeeld aan het werk bij een ziekenhuis, revalidatiekliniek of consultatiebureau, maar ook in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg of psychiatrie. Tijdens de opleiding leer je alle mogelijkheden kennen.

Hoelang duurt het om verpleegkundige te worden?

De opleiding duurt vier jaar. Op basis van jouw achtergrond en situatie kun je bepaalde onderdelen mogelijk overslaan, versnellen of er juist wat meer tijd voor nemen. Er zijn verschillende routes.

Welke vakken krijg je bij Verpleegkunde?

De opleiding Verpleegkunde is verdeeld in blokken met verschillende thema’s, zoals Langdurige zorg, Intensieve zorg, Acute zorg en Preventieve zorg. Ook kies je een minor: Transculturele verpleegkunde, Zorg en zingeving, Ouderenzorg, Zorg om kind en jeugd, Palliatieve zorg of De verbindende wijkprofessional.

Welk diploma moet je hebben voor verpleegkundigen?

Je kunt starten met Verpleegkunde na het afronden van de havo of een mbo-opleiding op niveau 4. De opleiding hoeft niet zorg-gerelateerd te zijn.

Welke vakken heb je nodig in de zorg?

Je kunt met elk havo-profiel starten met Verpleegkunde. Het vak Biologie is niet verplicht, maar wel handig. Kom je van het mbo, dan heb je minimaal niveau 4 nodig. Je vooropleiding hoeft niet zorg-gerelateerd te zijn.

Op welke momenten kun je starten met Verpleegkunde?

Je kunt in september of in februari starten met Verpleegkunde.

Wat wil je weten?