Instroommogelijkheden en routes

Instroommogelijkheden en routes

De opleiding Verpleegkunde voltijd kent, afhankelijk van je vooropleiding, verschillende instroommogelijkheden en routes.

Verpleegkunde in voltijd

Voltijdroute

Heb je een havo- of een vwo- diploma op zak? Dan kun je je zonder meer inschrijven voor de opleiding hbo Verpleegkunde. Heb je een diploma mbo niveau 4 (van een opleiding die niet zorg-gerelateerd is), dan kun je ook de voltijdroute volgen.

Twijfel je of je de overstap kunt maken van het mbo naar het hbo? Kom dan naar de mbo-hbodag of volg de brugmodule.

Duale route

De duale route is onderdeel van de voltijdroute, waar je in het tweede leerjaar op kunt solliciteren. (Je kunt je dus niet vanaf het eerste leerjaar inschrijven voor de duale route.) Er is een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar en er gaat een sollicitatieprocedure bij de instelling aan vooraf. Als de student door de instelling wordt aangenomen, dan is dat voor de laatste anderhalf jaar van de opleiding. Goed om te weten: het onderwijs is hetzelfde als bij de voltijdopleiding. Het verschil is dat de student als medewerker (leerling) wordt ingezet en een salaris ontvangt. Dit betekent ook dat de duale student meer uren maakt dan tijdens een stage en dat het, in combinatie met het afstuderen, een intensief traject is.

Versnelde route voor vwo'ers

Heb jij een vwo-diploma of ben je een goede havist? Dan kan je bij ons de nieuwe versnelde route voor vwo’ers volgen.

Het bijzondere aan die route is dat wij aansluiten bij je vermogen om snel kennis tot je te nemen en vaardigheden aan te leren. Daarom zoeken bieden we in de inhoud van de opleiding extra uitdaging en verdieping aan rond de chronische zorg, acute zorg, intensieve zorg en preventieve zorg. Terwijl we je ook voldoende handvatten bieden om goed samen te werken en goede communicatieve vaardigheden te leren.

Dit traject is speciaal ontwikkeld voor vwo-opgeleiden om hun meer uitdaging te bieden in plaats aan te tonen dat je vooral snel kunt studeren. Deze versnelde route duurt drie jaar.

Verkorte route voor mbo'ers

Ben je in het bezit van een mbo-diploma Verpleegkunde (niveau 4)? Dan kun je op basis van je vooropleiding de verkorte route volgen: je rondt de opleiding Verpleegkunde dan in slechts drie jaar af. Hiervoor wordt je een aangepaste studieroute aangeboden.

Twijfel je of je de overstap van het mbo naar het hbo aan kunt? Volg dan de brugmodule.

Verpleegkunde deeltijd

Benieuwd naar de Verpleegkunde deeltijd opleiding welke Hogeschool Viaa aanbied? Op de link hieronder vind je meer informatie over onze Verpleegkunde deeltijd route.

Lees meer over Verpleegkunde studeren in deeltijd