Waarom Verpleegkunde bij Viaa?

Tegenwoordig is er veel behoefte aan professionals in de zorg. Verpleegkundigen die hoogwaardige, kwalitatieve en betrouwbare zorg bieden naar de behoeften van patiënten. Doordat we je breed opleiden, leer je het verpleegkundige vak in allerlei dimensies kennen. Als verpleegkundige verleen je zorg in complexe situaties en heb je een verbindende rol tussen verschillende hulpverleners. Je kunt in de hele gezondheidssector aan de slag, hebt afwisseling in arbeidsuren en betekent bovendien als verpleegkundige iets voor de maatschappij. Het is een zinvol en waardevol beroep. Je bent niet alleen zorgverlener, maar ook een steun en toeverlaat voor iemand. Daarnaast is de garantie op werkstelling relatief groot.

De aankomende jaren groeit het aantal ouderen binnen onze samenleving. Met deze vergrijzing stijgt ook de zorgvraag. Mensen hebben te maken met chronische aandoeningen, zoals nek- en rugklachten, artrose, dementie en diabetes. Ook meerdere aandoeningen tegelijkertijd komen vaker voor. Naast medische problemen nemen sociale issues toe. Ouderen wonen vaker alleen en het aantal eenzame ouderen wordt groter. Momenteel is er daarnaast in alle velden van de zorg vraag naar verpleegkundigen. Doordat mensen langer zelfstandig wonen is er werkgelegenheid voor hbo-verpleegkundige in de wijk. Ook in de psychiatrische zorg is er vraag naar hoogopgeleide verpleegkundigen. Dankzij jouw deskundigheid en vaardigheden, versterk je de kwaliteit van de zorg.

De opleiding Verpleegkunde bij Hogeschool Viaa is al negen jaar op rij verkozen tot topopleiding door De Keuzegids. Iets waar we erg trots op zijn!