'Ik ben een luisteraar en wil graag dienen'

Renske van Luit (23 jaar) is een paar jaar geleden begonnen bij Hogeschool Viaa met de opleiding Pabo. Na een aantal jaar stopte ze met de Pabo vanwege verschillende redenen. Maar wat nu? Dat was de grote vraag voor Renske. In haar zoektocht naar een nieuwe, passende opleiding kwam ze terecht bij het decanaat van Viaa.

“Nadat ik gestopt was met de Pabo wist ik eigenlijk niet wat ik nu verder moest doen. Ik wist überhaupt niet eens of ik eigenlijk nog wel wilde studeren. En wat wilde ik later eigenlijk worden? Daar had ik nog helemaal geen beeld van. Ik kreeg een tip om met mijn vragen eens langs te gaan bij de decaan van Viaa.

Wie ben ik?

In het eerste startgesprek hebben we natuurlijk gesproken over mijn studiegeschiedenis. Maar we zijn ook ingegaan op de vraag wie ik ben en wat mijn interesses eigenlijk zijn. In de gesprekken die volgden gingen we hier steeds verder op door. Thuis maakte ik ook opdrachten die mij moesten helpen bij het krijgen van inzicht in wie ik ben.

Aan de hand van de verschillende gesprekken met de decaan en door het maken van verschillende testen werden er voor mijzelf dingen duidelijk. Ik ben iemand die graag luisterend en dienend wil zijn.

Maatschappelijk Werk & Dienstverlening

Door de gesprekken met de decaan, de opdrachten en de test ben ik ook zelf tot de conclusie gekomen welke opleiding het beste bij mij past. Ik heb gekozen voor de studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, omdat in deze opleiding mijn kwaliteiten van luisteren en dienen goed van pas komen.”